Makondele klar för Hisingens stolthet

Skrivet av marcus Postad i featured

René Makondeles framtid har diskuterats flitigt i fotbollssverige. Nu är spekulationerna över, Makondele spelar fr.o.m. nästa säsong för BK Häcken. Kontrakten gäller från 1 januari 2011 och tre år framåt. Helsingborgs René Makondele har fått begränsat med speltig i konkurrens med Christoffer Andersson och Mattias Lindström. Därför har spekulationer om Makondeles framtid figurerat flitigt i fotbollssverige. Nu är det alltså klart att Makondele väljer BK Häcken. – Ja det stämmer. Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta till oss en rutinerad, duktig och karaktärsstark spelare, säger sportchef Sonny Karlsson. Kontraktet börjar gälla den 1:a januari och är skrivet på 3 år. – Vi vill täcka upp de positioner som vi är lite osäkra på inför kommande år. Paulinhos framtid i klubben är som alla vet tveksam. Därför känns det riktigt bra att hitta en fullgod ersättare i Makondele, fortsätter Karlsson. Hurvida möjligheten finns att plocka hit Makondele redan under hösten säger Karlsson: – Det är inte primärt just nu. Där får vi se om vi kan komma överens med HIF. Men eftersom vi ska möta de i ett dubbelmöte är det inget vi, av förklarliga skäl, diskuterat ännu. Tränare Peter Gerhardsson blir också väldigt glad när nyheten når honom. Peter känner René sedan sina år i Helsingborg. – Ja, det är ett väldigt kvalificerat nyförvärv. Bra kantspelare, tvåvägsspelare och men en härlig karaktär. Under mina år i Helsingborg var han given i startelvan och spelade riktigt bra både i UEFA-cupen och i Allsvenskan, säger Gerhardsson. BK Häcken hälsar René varmt välkommen till Sveriges vackraste ö i hopp om 3 framgångsrika år. bkhacken.se