Landslagskapten till Hisingen

Skrivet av marcus Postad i featured

BK Häcken har under hösten sökt efter en forward. På sportchefen Sonny Karlssons önskelista har funnits en stor, teknisk och målfarlig forward. Nu har man hittat honom i Honduras. 20-årige Eddie Hernandez har valt BK Häcken efter att flera klubbar visat intresse för landslagsmannen. Foto: Victor Turcios Efter försäljningen av Mathias Ranégie har Sonny Karlsson varit på jakt efter en ny forward. Arbetet intensifierades efter det att Majeed Waris skadade knäet under hösten. Flera namn har kopplats samman med Hisingsklubben. Däribland Joe Sise (HBK), Ricardo Santos (Kalmar) och Sebastian Andersson (Ängelholm). – Det stämmer att vi visat intresse för en del spelare. De tre du nämner är några, men det har också funnits fler, säger Sonny Karlsson som alltså i söndags gjorde klart med honduranen Hernandez. Eddie Hernandez har gjort succé i hemlandet både i landslagströjan och för klubben Platense där han gjort 14 mål på 27 matcher. I Honduras U21-landslag är han den stora stjärnan och dessutom lagkapten för laget som jagar en OS-plats till London. – Eddie har vi följt på håll en tid och imponerats av det vi sett och hört. Han är väldigt rytmisk för sin storlek och orädd i sin spelstil och rankas som en av Honduras mest lovande spelare, säger Karlsson. Sonny Karlsson har inte haft möjlighet att se Hernandez live men han har fått mycket info och dvdklipp med hjälp av en scout. Hernandez är också här på ett lån fram till 31 juli så klubben har gott om tid på sig att bedöma hondranen. När låneavtalet löper ut har BK Häcken en köpoption på honom. – Det är egentligen exakt samma upplägg som vi hade med John Chibuike, säger Karlsson. På måndag startar säsongen för BK Häcken men det är tveksamt om honduranen kommer att vara med redan då. Nu väntar att söka arbetsvisum för Hernandez till Sverige och visum till USA för att han ska kunna följa med på träningslägret till Miami. Något som väntas bli klart under nästa vecka. Eddie Hernandez tampas främst om en forwardsposition och konkurrensen är hård. – Vi känner en stor trygghet i både Dioh Williams och Majeed Waris, vars skada nu inte var så allvarlig som vi först trodde. Vi vet också att Andreas Drugge mycket väl kan spela toppforward vilket gör att vi har en bra besättning på anfallssidan. Med Eddie får vi ytterligare alternativ vilket naturligtvis känns väldigt bra, säger Karlsson Enligt Aftonbladet är det många klubbar som jagat Hernandez signatur däribland Celtic, Glasgow Rangers, Tottenham och Helsingborgs IF. Ny adress för Hernandez blir varken London eller Glasgow utan Hisingen. BK Häcken välkomnar Eddie och ser fram emot en spännande vår. bkhacken.se