Framgångsrik helg för Akademin

Skrivet av marcus Postad i featured, j-laget

Det blev en helg med bra utdelning för både U17 och U19. Under lördagen utspelades en derbyfest på Gothia Park då Örgryte kom på besök för att möta U19. – Vi förde den matchen redan från första minuten, dock får ÖIS ledningen på deras första anfall genom en hörna. Vi kommer tillbaka och gör 1-1 efter att Eduard Zuta spelat upp bollen på Hampus Andersson som friställer Erol Jusuf som inte gör några misstag, säger Akademiansvarige Tomas Andersson och berättar vidare om matchen: – Sedan gör vi 2-1 på straff genom Hampus som sätter den till vänster om målvakten innan han gör 3-1 även den på straff, fast denna gång lägger han bollen till höger. – 4-1 är en riktig godbit där Hampus och Lager väggspelar där den senaste chippar bollen över målvakten och där dyker Erol upp och touchar bollen strax innan mållinjen. I andra halvlek får ÖIS reducera och vi blir ängsliga och börja backa tillbaka. ÖIS hinner även göra ett tredje mål men ett kvitteringsmål låg aldrig nära till hands, menar Tomas Andersson och delar även ut beröm: – Första halvlek är den bästa vi har gjort i år, den var riktigt bra. Sedan extra kul att Patrik Johansson gör comeback och spelar riktigt bra. I nästa match väntar Elfsborg på Borås Arena. – Elfsborg är bra, det brukar alltid bli tuffa matcher. Att spela på Borås Arena blir en riktig fight men samtidigt väldigt skoj, konstaterar Andersson. För U17 fortsätter framgångarna och just nu parkerar man på en fjärde plats efter gårdagens 3-1 seger över Älvsjö. Laget fick dock 0-1 emot sig men visade prov på god moral när Fredrik Ekman kvitterade på straff och Alan Mezuri kunde senare ge laget ledningen. Adam Ben Sassi kunde faställa slutresultatet med sitt 3-1 mål. I nästa match väntar serieledande Djurgården på bortaplan. Andrés Jimenez