Inför Helsingborgs IF

Skrivet av marcus Postad i featured

Hisingens stolthet tar nya tag efter den komfortabla 3-0 segern över Gefle i torsdags.  I dag väntar regerande mästarna Helsingborg på Olympia. Solen skiner över Hisingen och spelarna är i skrivande stund på bussen ner mot Skåneland. Spelschemat intensifieras och Häcken avverkar nu sin andra match på fyra dagar. – Vi kommer behöva samtliga spelare nu när det blir tufft matchande, har Gerhardsson tidigare sagt. Skadeläget ser ljust ut hos de gulsvarta där långtidsskadade Jonas Bjurström beräknas köra för fullt från och med nästa vecka. I Helsingborg är det dock inte lika glatt på sjukstugan. Både Adrian Gasho och May Mahlangu missade gårdagens träningspass och är osäkra inför spel i dagens match. Två som däremot missar matchen är talangen Emil Krafht samt Erik Sundin. – Häcken har många bra spelare. De har ett bra offensivt spel med mycket folk som deltar. Om vi får vår idé att fungera, så ska vi klara av att hantera Häckens spel. Men det krävs att alla är med och involverar sig i det, säger managern Conny Karlsson till klubbens hemsida. Matcherna mot Helsingborg brukar bjuda på sprudlande fotboll med mycket offensiv vilja och en del mål. Under förra säsongen slutade första matchen på Olympia 1-1 efter att Häcken pressat för ett ledningsmål under den sista kvarten. Returmötet på Rambergsvallen slutade även den med 1-1 efter att Waris öppnat målprotokollet redan i den nionde minuten. Den unge ghananen hade ytterligare två kvalificerade målchanser under den första halvlek men 1-0 stod sig hela vägen fram till minut 72 då Mattias Lindström kunde nicka in kvitteringen för bortalaget. Supporerklubben Getingarna lämnar ön med två fulla bussar som åker och stöttar BK Häcken i dagens match som har avspark 17.30. Undertecknad finns även på plats och kommer bjuda på någon form av liverapportering från Olympia. Andrés Jimenez