Inför U17: BK Häcken – IFK Göteborg

Skrivet av marcus Postad i featured, j-laget

I kväll är det uppdukat för derbyfest när U17 tar emot IFK Göteborg på Gothia Park Academy. Lagen möttes redan under försäsongen där de blåvita gick segrande från matchen efter fyra snabba mål under den andra halveken. Nu är det ett revanschsuget Häcken som jagar tre poäng i jakten på toppskiktet. De gulsvarta parkerar för närvarande på en sjundeplats i Pojkallsvenskan medan Blåvitt ligger sexa. – Det kommer att bli en riktigt tuff match. Det är svårt att sia om någon matchbild men de taktiska detaljerna på planen samt de som är bäst för dagen kommer att avgöra matchen, säger lagets mittfältare Adam Ben Sassi och berättar om säsongen hittills: – Vi har haft lite otur i vissa matcher där vi missat en del målchanser. Nu har vi tränat och haft mycket fokus på avslut de senaste veckorna. Vårt spel blir bättre för varje match som går och trots vissa motgångar är det riktigt bra stämning i laget, säger den målfarlige spelaren och avslöjar nyckeln till kvällens seger: – Det är viktigt att vinna mittfältet och vara effektiv i passningsspelet utan att slarva samt ta tillvara på våra målchanser. Bollen är rund och allt kan hända, avslutar Ben Sassi. Matchen spelas 18.00 på GPA. Varmt välkomna! Andrés Jimenez