U17 imponerade i derbyt

Skrivet av marcus Postad i featured, j-laget

U17 tog en imponerande skalp under gårdagen när IFK Göteborg slogs tillbaka över älven efter hela 4-1 på Gothia Park Academy. Det började tempofyllt och bra. Carlos Strandberg rinner igenom redan i den sjätte minuten och placerar vänsterskottet bakom nätmaskorna på en chanslös IFK-målvakt. U17s svar på ”Hulk” är framme igen en stund och från samma position som ledningsmålet väljer Strandberg denna gång att chippa bollen över en utrusande målvakt och 2-0 är därmed ett faktum. Häcken fortsätter att rulla bollen vårdat och dicsplinerat med struktur och tålamod i passnigsspelet. Hosam Aiseh har flera fina intentioner från sin högerplats och på mittfältet dominerar den gyllene triangeln med Tom Bergqvist och Rasmus Andernil som släpande samt Albin Skoglund som ”tia”. I målet bjuder Teodor Söderbeg på flera fina parader men är dock chanslös när IFK reducerar. Istället för att börja backa hem fortsätter Häcken att trumma på och Skoglund ökar senare på till 3-1 efter ett instick från Aiseh. Festen är dock inte över än utan en smart passnng av Andernil friställer Felix Martinsson som placerar bollen och ser den retfullt gå sakta in efter att bollen först touchat stolpen. Sammanfattningsvis gör laget en kanoninsats där kollektivet och arbetsinsatsen sticker ut. Andrés Jimenez