Andrés Vasquez om skadorna och framtiden

Skrivet av marcus Postad i featured

Andrés Vasquez har haft en tung säsong hittills med skador som spökat. Nu är dock den gamle pojklandslagsspelaren på väg tillbaka. – Jag har haft problem med knäna och diverse småskavanker som jag vill få bukt med, men jag är på väg tillbaka. Man vill ju vara med och hjälpa laget att nå en så hög placering som möjligt. Vasquez som kom för ett år sedan tog nästan genast en plats i startelvan under hösten och bibehöll den under stora delar av säsongen. Dock var oturen framme under USA-lägret där han fastnade med foten på gräset under en övning och har varit borta sedan dess. 25-åringen har spelat sporadiskt under våren där han fått göra några minuter i U21-laget. – I övrigt har laget gjort en bra säsong hittills så det känns bra, säger han och berättar vidare om sina semesterplaner: – Jag kände att jag behövde byta miljö lite så tog en last minute-resa till Kreta för att komma bort. I väntan på den allsvenska omstarten vankas det EM och Vasquez har sina favoriter klara: – Jag tror att Spanien kniper guldmedaljen igen. De har ett härligt lag med få ändringar i truppen om man jämför med senast. De har en röd tråd som går genom spansk landslagsfotboll där de har helt enkelt spelar enligt mallen på hur de ska se ut ute på fotbollsplanen. Xavi och Iniesta blir livsfarliga på mittfältetet, säger Vasquez. Andrés Jimenez