Talangdrömmen: "Jag siktar mot landslaget"

Skrivet av marcus Postad i featured

Han är spelaren som drömmer om att en dag få representera afrikanska Burundi i landslagssammanhang.  – Min dröm är att spela för det nationen jag föddes i och det är Burundi. Det hade varit en fantastisk känsla att bära den röda tröjan med burundiska emblemet på brösten… jag tror att jag inte är så långt i från min dröm faktiskt, säger Anass Assumani som troligtvis tillhör är en av de mest tekniska spelarna på Slätta Damms ungdomssektion. Anass Assumani är spelaren från Biskopsgården som delar boende med sin mor och tre andra syskon där livet inte alltid varit lätt. Men den afrikanska pärlan ser ljuset i fotbollen och jobbar hela tiden ambitiöst mot nya mål. – Häcken är laget jag satsar för fullt på just nu. De har Sveriges bästa akademi och A-laget är på gång just nu med en makalös form som de visat upp under säsongen. För mig hade det varit en dröm att kunna gå hela vägen upp till a-laget, säger Anass som liknar en viss Dioh Williams i spelstilen: – Jag är i grunden en central anfallare men kan spela på alla offensiva positioner. Jag lever mycket på min snabbhet och teknik som jag gärna använder för att showa i matcherna, säger målsprutan och berättar vidare om årets målsättning: – Det är att först och främst fokusera på P96 och vinna serien för att sedan ta steget upp till U17. Ett annat mål är att få vara med Burundis U17-landslag som snart ska kvala, avslutar den leende showspelaren. Andrés Jimenez