Joel och Adam Andersson klara för A-laget!

Tvillingarna Joel och Adam Andersson, födda 1996, tar steget upp från Akademien till Bollklubben Häckens A-trupp. Medan Joel gjorde inhopp redan förra försäsongen i A-laget blev det debut för Adam i fredagens match mot Lilleström.
– Det är två mycket bra, tekniska spelare med ett jäkla driv och tempo i sig, säger Sonny Karlsson. Dessutom har de en härlig inställning, det ska bli mycket spännande att se dem fortsätta utvecklas hos oss.

Bröderna, från Frölunda i södra Göteborg, spelade seniorfotboll redan som 15-åringar med Frölunda i division 2 innan de kom till Häcken. Där har de gått från Ungdomssektionen till A-laget via Akademien.

Adam var delaktig i de lag som vann U21, U19, Mariedals Cup samt Gothia Cup (samt gick till ligacupfinal med U19) under 2014 för Häcken och kan spela både på en kant och centralt. Bl a gjorde han mål från 55 (!) meter i Gothia Cup. 

Joel spelade också i de ovan nämnda lagen utom Gothia Cup då han var ”sommarproffs” med A-laget då. En snabb, löpstark och teknisk spelare som helst spelar på en kant och kan använda båda fötterna.

Bollklubben Häcken hälsar dem båda varmt välkomna till A-laget!

Huvudpartner

Officiella branschpartners