JSM Guld – vad hände sedan? (del 1)

I oktober 2011 lyfte BK Häckens framgångsrika 92/93-kull JSM-pokalen mot skyn efter en makalös 4-1 finalseger på Valhalla IP över Kalmar FF.

Vad hände sedan med dessa talanger som bildade detta framgångsrika U19-lag?

Rasmus Iversen – Ansågs länge vara en av de allra bästa målvakterna i sin åldersklass och fick även ett år i A-laget efter guldet. Dock har skador länge spökat för Iversen som till vardags spelar i Qviding FIF.

Teodor Söderberg – En av truppens yngsta spelare, född 95. Fick under detta år agera back-up till Iversen. Har de senaste säsongerna varit ett givet val mellan stolparna även om skador spökat sista året. Var förra året tredjemålvakt i A-truppen, men lämnade inför i år för moderklubben Qviding FIF.

Pontus Johansson – En viktig kugge i detta lagbygge. Stabil, trygg och var nära en plats i A-truppen efter fina insatser i U19 och U21 innan ytterbacken lämnade för Torslanda IK där han spelar även i dag.

Patrik Johansson – En mycket talangfull mittback som dock fick dras med många skador. När han var frisk var han ett självklart val i mittbackslåset. Efter SM-guldet försvann Johansson till Kärra FIF. 

Daniel Janevski– En trygg försvarare som efter några fina säsonger i Trollhättan nu anslutit till Oddevold. 

Simon Sandberg – Trots sin ålder, född 94, var Sandberg redan då en viktig spelare. Fin spelförståelse, följsam och oftast säker i sitt försvarsagerande. Tillhör idag Häckens A-trupp sedan 2012 där han är med och konkurrerar om en av två mittbacksplatser i startelvan.

Leonard Zuta – En allround-spelare som trivs bäst på vänsterbacken. En av truppens allra viktigaste spelare som bidrog med mycket kvalité både offensivt som defensivt. Avgjorde den viktiga semifinalen mot Västerås IK efter en fast situation. Tillhör i dag A-truppen där Zuta gjort sig känd som en riktig träningsfantast som inte lämnar något åt slumpen.   

David Johansson – Anslöt från IFK Göteborg och gjorde sig snabbt ett namn på GPA. Spelade med bravur i både U19 och U21-laget där han kunde användas på flera positioner. Är idag ordinarie i Utsiktens BK som tog klivet upp i Superettan.

Andreas Almroth – En vass offensiv spelare som bidrog med fart, fläkt och många fina inlägg från sin högerbacksplats. Spelade även mycket i U21 och tränade ofta med A-laget där han låg nära en plats i A-truppen. Lämnade dock efter säsongen och spelar i dag för Oddevold IK.

Del 2 kommer upp inom kort.

Andrés Jimenez

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners