Dam
2024-09-09 13:14:18
Arsenal väntar i Champions League-kvalet

Under måndagen lottades matcherna till den avgörande omgången in till gruppspelet av UEFA Women’s Champions League. BK Häcken lottades mot Arsenal FC. BK Häckens lagkapten Jennifer Falk summerar dagens lottning.

– Lottningen känns bra, det kommer att bli två bra matcher, säger Jennifer Falk.

 

BK Häcken kvalar för fjärde gången till UEFA Women’s Champions League, en turnering där man i fjol lyckades besegra FC Twente i playoff-spelet och ta sig vidare till gruppspelet. Laget kom på andra plats i gruppspelet och i kvartsfinalen väntade Paris Saint-Germain, som dock blev ett nummer för stort. 

Nu väntar ännu ett UEFA Women’s Champions League–kval, den här gången mot engelska storlaget Arsenal där vi hittar BK Häcken-bekanta Stina Blackstenius och Rosa Kafaji.  Lyckas BK Häcken kvala in till UEFA Women’s Champions League så blir det tredje gången som klubben kvalar in till gruppspelet. 

– Lottningen känns bra. Arsenal är ett bra lag med många duktiga spelare, men det har vi här också. Det kommer bli att två spännande matcher, säger Jennifer Falk.


BK Häckens huvudtränare Mak Lind ser också fram emot matcherna:

– Det var en väldigt rolig lottning att följa med flera skickliga lag som vi hade kunnat ställas mot, men Arsenal är verkligen ett lag som vi har bra koll på. Vi inleder dubbelmötet på hemmaplan, det kommer att bli ett intensiva matcher med en hög hastighet i spelet. Jag förväntar mig att Arsenal kommer vilja spela ett högt presspel mot oss, vilket vi också hoppas kunna göra. Det kommer att kunna svänga åt båda hållen och nu ser vi verkligen fram emot att få komma igång, säger huvudtränare Mak Lind.

 

Exakt datum och avsparkstider för matcherna släpps inom kort och biljetterna till kvalmatchen på hemmaplan släpps redan under tisdagen klockan 13.00. Här köper du din biljett.


Matchen ingår i såväl Årskort dam som Årskort dubbel, men platserna är numrerade vilket innebär att du som innehar ett Årskort dam eller Årskort dubbel aktivt behöver välja din plats till matchen. Först då har du en biljett till matchen – årskortet gäller inte för entré. Observera att årskortsbiljetten behöver hämtas ut innan torsdag den 12 september klockan 23.59.


Det första mötet spelas den 18 eller 19 september. Returmötet spelas den 25 eller 26 september.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved