Herr
2023-08-21 11:45:00
Kristoffer Lund säljs till Palermo: ”Ett perfekt slut”

För två år sedan anslöt han till ett BK Häcken i en nedflyttningskamp, nu säljs Kristoffer Lund efter att ha säkrat ett historiskt SM-guld, ett cupguld och ett historiskt Europagruppspel med BK Häcken.

– Det var ett perfekt slut, säger han.

 

För ganska exakt två år sedan anslöt den danske ytterbacken till BK Häcken. Då hade den unge dansken knappt spelat en seniormatch. Nu säljs han till italienska Palermo.

– Den beslutsamheten som Kristoffer har visat tillsammans med miljön på Gothia Park Academy har visat sig vara en bra kombination. Han var starkt bidragande till ett SM-guld och ett cupguld som nu också kröntes med ett avancemang i Europa. Det var ett värdigt avslut i klubben för denna gång och vi önskar honom lycka till och ett varmt välkommen åter, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Lund var uttagen i den senaste danska U21-landslagssamlingen och spelade den avgörande hemmamatchen mot Zalgiris Vilnius där han assisterade till 5–0-målet på övertid, och strax därefter tackades av publiken.

– Det har varit en resa som nästan saknar motstycke. En möjlighet dök upp på en ung och oerfaren vänsterback från Danmark som precis bytt klubb. Efter ett möte med spelaren så tog vi beslutet att ganska snabbt göra transfern, säger Martin Ericsson när han berättar om hur värvningen av Kristoffer Lund gick till för två år sedan.

 

På sina två år i Bollklubben stod 21-åringen för 13 assist på 85 spelade matcher.

– Jag är jättestolt över att ha varit en del av klubben, speciellt under den här tiden i BK Häcken. Vi har skrivit historia och jag är tacksam över möjligheten som jag har fått. BK Häcken kom med öppna armar, alla från klubben, laget och supportrarna. Att vi tog ett SM-guld i fjol och gick till Europa nu säger mycket om klubben och dess ambitioner. Jag är stolt, tacksam och glad över allt jag fått uppleva i BK Häcken, säger han.

Den danske ytterbacken var högst uppskattad av den gulsvarta publiken, från vilken han fick smeknamnet Tuborg.

– Jag vill skicka med ett stort tack till alla supportrar som stöttat oss genom hela min tid i klubben där det varit mycket upp och ner – men mest upp. Jag hoppas att de vet hur mycket jag älskar dem, hur mycket jag har uppskattat deras support som dem har gett, hur bra jag tycker att supporterkulturen är här och hur imponerad jag är av att den har växt så mycket på så kort tid. Jag har stor respekt för alla supportrar och önskar dem allt det bästa – för det förtjänar dom, säger han och skickar även med en passning till sina tidigare lagkamrater:

– Jag är så glad över att ha fått spela med dem. Jag uppskattar deras vänskap och hur de har stöttat mig. Utan dem och tränarstaben hade det här aldrig varit möjligt. Det har varit en oförglömlig tid och jag önskar alla det bästa.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved