Herr
2023-06-05 22:10:22
Momodou Sonko avgjorde i Varberg: ”Det var en drömträff”

BK Häcken vann med 2–0 borta mot Varbergs BoIS efter mål av Bénie Traore och Momodou Sonko. Den sistnämnde är mycket nöjd med segern och sitt mål.
– Det var en drömträff, kan man säga, säger 18-åringen.


BK Häcken skapade tre bra målchanser under första halvtimmen. Först var Momodou Sonko nära med ett skott framför mål i 20:e minuten och fyra minuter senare nickade Lars Olden Larsen strax utanför bortre stolpen. Och i minut 29 nickade Simon Sandberg över efter en hörnvariant. Fem minuter senare hade Dion Krasniqi i hemmalaget en bra chans som slutade med hörna. Det blev några händelserika slutminuter på första halvlek.


I 41:a minuten blev Samuel Gustafson utvisad och precis före pausvilan fick BK Häcken en straff. Bénie Traore var då hur säker som helst från elva meter.
– Vi började väldigt bra och starkt och gick på dem väldigt mycket. Sedan åkte vi på ett rött kort som ändrade vår idé om hur matchbilden skulle se ut lite inför andra halvlek. Det var sjukt viktigt att vi gjorde straffmålet precis innan paus.  Det gjorde att vi fick stora möjligheter till kontringar i andra halvlek, säger Momodou Sonko.
BK Häcken bytte in Simon Gustafson istället för Lars Olden Larsen i paus. BK Häcken försvarade sig bra med tio spelare i andra halvlek och med knappa 20 minuter kvar av ordinarie tid dunkade Momodou Sonko in 2–0. Bollklubben hade bud på fler mål men det stannade vid 2–0. En stark insats med tio spelare i mer än en hel halvlek.
– Vi fick ligga lite lägre än i första halvlek men vi gjorde det bra och kunde ändå ligga på framåt under stora delar av andra halvlek och kunde få in ett andra mål, säger Momodou Sonko.

Det var ett riktigt fint mål signerat Momodou Sonko. Passningen stod Simon Gustafson för.
– Det var otroligt skönt att få punktera matchen. Även om det var 20 minuter kvar kändes det som att vi hade kontroll på det. Det var ett viktigt mål, säger ”Momo”.
Vad säger du om avslutet?

– Det var en drömträff, kan man säga. Jag fick perfekt träff på bollen. Den satt perfekt nere i hörnet och var otagbar för målvakten.
Talangen är väldigt glad över resultatet.

– Det var en otroligt skön seger. Det var en kämpainsats. Det var många dueller i båda halvlekarna. Det var skönt att vi kunde ta tre poäng. Det blir en väldigt skön hemresa nu, säger anfallaren med ett leende.

 

Per-Mathias Högmo summerar insatsen:

– Jag är mycket nöjd över sättet vi vann matchen på. Vi kunde ha gjort några mål till. Simon Gustafson är tillbaka och var eminent i andra halvlek. Han såg till så att vi behöll initiativet. ”Momo” Sonko gjorde en mycket bra prestation vid 2–0-målet. Sedan kan man diskutera många domslut, men vi försvarade oss bra och höll Varbergs BoIS undan de stora chanserna. Vi spelade BK Häcken-fotboll med tio man. Vi styrde mittfältet både i första och andra halvlek, säger Per-Mathias Högmo.
Han är inte glad över att Samuel Gustafson blev utvisad.

– Jag tycker inte att Samuel skulle ha blivit det. Sedan fick de inte rött kort för deras tuffa tacklingar i andra halvlek.

Vad betyder en sådan här seger med en man mindre för moralen?
– Den betyder mycket. Vi spelar med självförtroende och det var lite samma känsla som mot Malmö FF hemma förra året då vi också vann med tio man. Vi är trygga i vårt spel. Och Simon var en riktig klasspelare när han kom in. Det är mycket positivt att ta med sig. Det var en svårspelad match och vi mötte ett Varbergs BoIS som kommer att komma tillbaka förr eller senare, så vi visste att matchen skulle bli tuff. Jag är mycket glad över den här segern, säger huvudtränaren.
Johan Hammar trampade snett i slutet av uppvärmningen och tvingades kasta in handduken strax innan avspark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved