Föreningen
2022-03-30 00:00:00
Världspremiär för BK Häckens nya hymn

Med ett par dagar kvar till årets hemmapremiärhelg, släpper BK Häcken klubbens nya hymn. Artist och producent är Ida Redig och ”Från Hisingen till framtiden” är en hyllning till ön och alla människor som skapar drömmar och minnen här dagligen.

 

BK Häcken inleder Allsvenskan och OBOS Damallsvenskan 2022 till nya toner. Med den nya hymnen, ”Från Hisingen till framtiden” vill klubben gestalta stoltheten över sitt ursprung och sin hemvist på Hisingen.

– Det här är ett projekt vi arbetat med i flera år, att hitta en låt som bär vår berättelse – människorna som är BK Häcken och Hisingen. Vi vill att våra supportrar finns med oss i vår vardag men vi vill också finnas med i deras vardag, i med- och motgång. Vi hoppas att låten rymmer de drömmar, den hängivenhet och tro som finns i alla människor här på ön – från de första stapplande stegen, den första trevande kärleken och vidare ut i livet, säger Marcus Jodin, klubbchef BK Häcken.

Ida Redig är uppväxt i Kungälv men blev göteborgare redan som 13-åring och bodde granne med gamla Rambergsvallen under sina tidiga vuxna år.

– På ett eller annat sätt har nog alla göteborgare en relation till Hisingen. Jag själv har levt här, jag har träffat killar på Hisingen, jag har blivit kär på Hisingen och lärt mig om livet på Hisingen. Jag har haft bra och dåliga dagar här, känt med och motgång och haft stora drömmar här. Och alla vet hur det är att köra bil i Göteborg – alla vägar bär till Hisingen.., säger Ida Redig. 

Musik och fotboll delar förmågan att ge människor en plats där man kan finna tröst och glädje, kärlek, tro och livslånga relationer.

– Alla, oavsett vem man är, kan identifiera sig i det. Livet är inte alltid guld och gröna skogar utan det är med- och motgångar, mörker och ljus, men vi tar oss igenom det tillsammans, säger Ida Redig.

Hon har fastnat för BK Häckens identitet och värderingar och menar att klubben spelar en viktig roll i samhället.

– Det är en jämställd klubb som har en stark tro på människor, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Jag gillar till exempel att BK Häcken inte har kvinnliga fotbollsspelare, säger Ida Redig. 

Låtskrivare är Isak Widmark och Ida Redig, som i texten fångar in några klassiska gulsvarta platser på Hisingen – från grundandet av klubben vid häcken som i dag är korsningen Väderkvarnsgatan/Tunnbindaregatan, till Keillers park på Ramberget och gamla Rambergsvallen.

– Förhoppningen är att den här låten ska leva länge och att den bara kommer att växa med tiden. Nu ska den fyllas med minnen, med framgång och tyvärr säkerligen även med motgång. Men också med möten och relationer – och nya drömmar. Vi vill att det ska vara en låt som alla med en relation till Hisingen kan bära med sig genom livet, precis som man gör med fotbollen och kärleken till klubben, säger Marcus Jodin.


Klicka HÄR för att se låttexten

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved