Vad hände sedan?

Andrés Vasquez värvades till BK Häcken under sommarfönstret 2011. Efter några år i Schweiz och Champions League-spel med FC Zurich och senare Grasshoppers återvände mittfältaren till Göteborg där de gulsvarta blev den nya klubbadressen. Efter en lovande start hos Hisingens stolthet med flera starka prestationer började skadorna att avlösa varandra. Två år senare gick Vasquez och Häcken skilda vägar.

Vad hände sedan med den förra U21-landslagsmannen?

Efter en längre paus från fotbollen tog Vasquez tag i studierna, pluggade upp några ämnen samtidigt som han köpte hus precis utanför staden. I dag är han tillbaka i hetluften.

– I dag är jag tillbaka i Schweiz och spelar för FC Wii. Det fungerar väldigt bra just nu. I veckan målade jag två gånger om, så det var en skön känsla. Jag har många vänner här i landet efter min förra sejour som stöttar mig.

Hur hamnade du där?

– De hade varit intresserade en längre tid. Jag bestämde mig för Wil när Axel Thoma som nu är sportchef i Grasshoppers ringde. Det är ingen man säger nej till, säger Vasquez som även beskriver den stora skillnaden mellan svensk och schweizisk fotboll.

– Schweizisk fotboll jobbar lite mer med spelarens spetsegenskaper medan man i Sverige kanske fokuserar mer på organisationen i spelet.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag hoppas nå min nivå rent fysiskt och prestera för att spela i några av de större klubbarna här nere, men jag tar steg för steg. Jag trivs bra med min omgivning

Vad är ditt starkaste minne från Häcken?

– Alla var sköna, men skönast är nog Moffa och Damir ”salsakungen” Isanovic som jag brukade dansa salsa med mellan träningarna. De lärda mig ett och annat om salsa och kvinnor, speciellt Moffa som är ett geni i mina ögon, konstaterar mittfältaren.

Något meddelande du vill skicka till Häcken eller fansen?

– Jag säger som Wiz Khalifa i den magiska introlåten – ”You know what it is black and yellow black and yellow black and yellow”. Viva Hisingen!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners