Arkivou vann mot Gustafson

Båda BK Häckens spelare spelade hela matchen i träningslandskampen mellan Sverige och Finland idag. Kari Arkivou gjorde 90 minuter som högerback för sitt Finland och var klart delaktig i att hans lag höll nollan. Med undantag för kanske 15 minuter fick han en avsevärt mer försvarsinriktad roll än i sitt klubblag, det var Sverige som i stora delar förde matchen. Men det var Finland som vann med 1 – 0 efter en fin kontring i andra halvlek. Häckens finske dynamo har gjort över 30 A-landskamper. 
Simon Gustafson fick göra sin landslagsdebut från start i en framskjuten roll på det svenska tremannamittfältet, tillsammans med bl a Oscar Lewicki. Han låg bakom flera fina aktioner, bl a ordnade han fram en straff åt Sverige, och Erik Hamrén lät honom alltså göra 90 minuter den här gången. Glädjande för Häcken-spelaren som precis fyllt 20 och kom till Häcken från spel i division två för två år sen. Mindre glädjande är väl att Kari Arkivou antagligen kommer att påpeka resultatet resten av säsongen. 

Häcken gratulerar de båda till landskampen och välkomnar dem hem till träningspass i ett väder bara Hisingen i januari kan erbjuda!

Huvudpartner

Officiella branschpartners