Förlust mot Helsingborg på Valhalla

Häcken förlorade med 2 – 1 mot Helsingborg i årets tredje träningsmatch. Bollklubbens mål gjordes av Martin Ericsson på straff efter att Leo Zuta blivit fälld, båda Helsingborgs mål gjordes på nick efter hörna.  

Matchen inleddes med ett klart spelmässigt övertag för Häcken, dock utan att det gav utdelning. Halvlekens bästa chans kom efter att Joel Andersson kombinerat fint med Nasiru Mohammed och Martin Ericsson fått på ett riktigt pangskott som precis tippades i ribban och ut av Helsingborgs målvakt. Helsingborgs enda möjligheter kom på fasta situationer och det var i samband med en dubbelhörna i halvlekens sista minut som ledningsmålet kom. Inåtskruvad hörna, skarvnick vid främre och vid bortre stolpen vräkte sig en omarkerad Simovic fram och skallade in bollen. Efter att Nasiru Mohammed ådragit sig en fotskada bytte han med Adam Andersson, vilket betydde att det fanns två gulsvarta tvillingpar på planen, eftersom Simon och Samuel Gustafson kamperade ihop på mittfältet och Adams bror Joel startade som högerback. 

I andra halvlek jämnades spelet ut en aning men det var fortfarande Häcken som pressade på framåt. Adam Andersson hade ett skott som räddades. Leo Zuta ryckte fram på vänsterkanten och in i straffområdet där han blev fälld och domaren pekade på straffpunkten. Martin Ericsson satte den kyligt i nät och matchen var kvitterad. Efter detta var det Helsingborg som skapade chanser och tog för sig allt mer. Emil Wahlström gjorde flera avgörande brytningar i sista stund. Men på en hörna klev Helsingborgs Berisha upp och nickade in 2 – 1 och Häcken var återigen i underläge. Av de fyra insläppta målen i år har tre kommit på nick efter hörna.
Simon Gustafson är nära flera gånger att sätta medspelare i utmärkta lägen men hade inte millimetrarna på sin sida idag. Alexander Jeremejeff gjorde comeback efter sin svåra benskada och fick 15 minuter på slutet av matchen. 

– Vi gör en helt OK första halvlek där vi gör det mesta bra, även om vi inte är riktigt tillräckligt skickliga i straffområdet. De gör sitt mål på en hörna där vi kommer fel i egentligen samtliga faser av situationen, säger Peter Gerhardsson. I andra halvlek öppnar vi bra och kvitterar men när de får in tvåan lyckas vi inte ta tag i matchen igen.

Sista träningsmatchen på hemmaplan är på Valhalla på tisdag kl 18.

Huvudpartner

Officiella branschpartners