Gerhardsson efter Lilleström

Säsongen 2015 är härmed verkligen igång, Häcken spelade  0 – 0 mot Lilleström. Vad var dina intryck av matchen?

– Det var en bra genomkörare, det var tredje gången vi var här. De har ett bra lag, slutade på samma position som vi förra året, femma. Jag tycker att vi ligger längre fram med den fysiska biten och att bredden på truppen är bättre än förra året. Trots att vi skickar in så många unga spelare är det ingen som faller ur ramen, vi håller kvalitet genom 90 minuters spel, även om det givetvis finns saker vi behöver jobba mer på. Mest är jag nöjd med hur vi försvarar oss, från våra mest offensiva spelare ner till målvakt är vi gedigna. Offensivt är passningsspelet bra fram till straffområdet, det är den där sista passningen som inte satt riktigt idag. En helt OK premiär.

Vi hade två nya spelare från start idag, Mohammed Abubakari och Dardan Rexhepi, vad kan du säga om deras insatser?

– Vi vill att Abubakari ska ha samma roll hos oss som han hade i Åtvidaberg och rent taktiskt såg det ut som om han varit här i flera år. En klok spelare. Överlag gör han en mycket bra match både offensivt och defensivt.
– Med Dardan Rexhepi är det egentligen precis samma sak. Trots att han varit med knappt en vecka såg han ut precis som vi vill att en forward ska agera i den rollen han hade. Både offensivt och defensivt såg det mycket bra ut, Han visar med sin snabbhet och styrka att vi kommer att få stor nytta av honom. Klart intressant första 45 av honom.

Hur tyckte du det gick för Peter Abrahamsson i målet, förutom att han höll nollan?

– Det var kanske inte så mycket att göra mellan stolparna för honom idag. Däremot var han ute utanför straffområdet några gånger och avvärjde och visade prov på bra speluppfattning när han läste de situationerna. Det spelet har blivit allt mer viktigt i dagens fotboll. Sammantaget var han kanon idag.

Det gjordes en hel del byten i andra halvlek, av de sju som kom in var det bara Sebastian Olsson som hade fyllt 20 år. Egzon Binaku, Albin Skoglund, Joel och Adam Andersson, Daniel Krezic samt Gustav Berggren hade ingen som helst respekt för motståndet och gick in och visade varför Häcken vann U-SM för två månader sen.

– Trots att vi gjorde så många byten tappade vi aldrig i kvalitet eller tempo ute på planen. De har ju alla olika egenskaper men de har det gemensamt att de har bra karaktär. Även den taktiska biten sitter. De har visat på träning att de klarar den här nivån, klarar man att träna klarar man att spela match. Så här många unga och bra, utvecklingsbara spelare har vi inte haft förut, iallafall inte under min tid här. Det bådar gott för framtiden, avslutar Gerhardsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners