Gustav Berggren uppflyttad till A-laget!

Centrala mittfältaren Gustav Berggren, född 1997, har skrivit på ett A-lagskontrakt med BK Häcken. Han gjorde även A-lagsdebut i fredagens match mot Lilleström. Gustav var en av flera skickliga spelare under förra årets mer eller mindre triumfartade U19-säsong som slutade med guld. Han har även gjort ett antal matcher med Häckens U21-lag under 2014.
– Han har gjort klart att han tar ett extra år i skolan så att han kan satsa rejält på fotbollen. Vi är väldigt glada och stolta att vi har en så bra ungdomsverksamhet att vi har möjlighet att lyfta upp spelare som Gustav till A-laget, säger Sonny Karlsson.
– Gustav är lite av en Lewicki-typ – tuff, smäller på och vinner boll. Han gjorde bra ifrån sig i bl a U21, U19 och Gothia Cup under 2014, säger Tomas Andersson, Akademichef.

Berggren är en tuff bollvinnartyp från Näset i södra Göteborg och kom till Häcken från Gais som 15-åring. Han står noterad för 4 P17-landskamper och 1 för U19.

Huvudpartner

Officiella branschpartners