Häcken – Varberg 4 – 2

Bollklubbens andra träningsmatch 2015, den första på hemmaplan, spelades mot Varbergs BoIS på Valhalla. Efter 1 – 1 i paus blev det till slut seger med 4 – 2 för Häcken efter mål av Simon Gustafson, Sebastian Olsson och Nasiru Mohammed samt ett styck självmål.

Matchen inleddes något chockartat för hemmalaget. I matchens första minut fick Varberg hörna och före detta Halmstad-spelaren Ajsel Kujovic kunde ostört gå upp och nicka in ledningsmålet. 0 – 1 efter knappt två minuter alltså. Häcken kunde efter detta skaffa sig ett visst litet spelövertag men hade svårt att komma fram till straffområdet och Varberg var klart med i matchen. När det hände något framåt var oftast Simon Gustafson (årsdebut efter landslagslägret) inblandad. Det var också han som ordnade en straff med efterföljande kvittering som följd efter dryga tjugo minuters spel. Efter detta skapade Varberg både två och tre målchanser och kunde mycket väl ha gått till halvtidsvila med en ledning. Häckens bästa chans kom efter en hörna där Emil Wahlströms nick gick tätt över ribban.

I andra halvlek bytte båda lagen friskt, Varberg bytte t o m in sju (!) spelare på en gång efter dryga 60 spelade minuter. Då hade de för dagen helorangea hallänningarna tagit ledningen genom Nsima Peter innan Sebastian Olsson kvitterat med en patenterad dônare. Under matchens sista halvtimme var det Häcken för hela slanten och det hann bli både 3 – 2 (självmål) och 4 – 2 (Nasiru Mohammed efter en fin kombination mellan Kari Arkivou och Samuel Gustafson) innan slutsignalen.

Häckens XI:
Peter Abrahamsson – Kari Arkivuo (Adam Andersson 82), Emil Wahlström (Leo Zuta 61), Ronald Mukiibi, Egzon Binaku – Gustav Berggren, Ivo Pekalski (Samuel Gustafson 46) – Joel Andersson (Nasiru Mohammed 61), Simon Gustafson, Sebastian Ohlsson (Daniel Krezic 82) – Dardan Rexhepi (René Makondele 74).

Huvudpartner

Officiella branschpartners