Jasmin Sudic på plats

Häckens nya mittback har börjat göra sig hemmastadd på sin nya hemmaplan, Gothia Park Academy. Hemsidan fick en pratstund med nyförvärvet mellan tisdagens dubbla träningspass.

Trots att du gjorde allsvensk debut redan som 17-åring 2008 är det kanske inte alla som har koll på dig som spelare, kan du berätta om dig själv?

Jag blev uppflyttad till MFF:s A-trupp när jag var väldigt ung och gjorde allsvensk debut mot Hammarby 2008. Säsongen 2009 var jag ordinarie mittback i Malmö och fortsatte så till sjätte omgången 2010 då jag slet av korsbandet i ena knät. Det tog lång tid, över 10 månader, att komma tillbaka och när jag väl började träna gick korsbandet av på nytt. Det var fruktansvärt jobbigt men jag kämpade och kom tillbaka igen. 2013 blev jag utlånad till Mjällby och spelade över tio matcher där, det gick fantastiskt bra, både för mig och för laget, trots att jag varit borta i nästan två år. Men då gick korsbandet igen, det var verkligen maximal otur. 

Det blev ännu mer rehab för dig, hur orkade du?

Jag är fotbollsspelare. Det är vad jag vill vara. Den här gången körde jag min rehab i Halmstad hos Simon Bakkioui, samtidigt och tillsammans med Ivo (Pekalski). Nu kom jag tillbaka snabbare än någonsin, det tog fem månader så tränade jag med boll igen. Jag gjorde några U21-matcher med Malmö, den första var faktiskt mot Häcken här på Tuvevallen. Snart kände jag att det var dags att spela matcher igen och gick till Mjällby. Jag hade verkligen en fantastisk tid där och är evigt tacksam för att de gav mig chansen att visa att jag är en bra spelare. Det gick bra för mig personligen men tyvärr inte lika bra för laget. Jag fick chansen att visa att tre korsbandsskador inte stoppar mig. Så tack och lov, nu sitter jag här idag med en Häcken-tröja.

Vad har du för tankar om din nya klubb?

Häcken är en bra och stabil klubb, den får kanske inte samma uppmärksamhet som Malmö eller AIK, men ute på plan så är den bland de bästa. När vi mötte Häcken med Malmö var det en av de svåraste matcherna. Jag tror att Häcken och Malmö spelar en liknande fotboll, det kanske är därför Häcken nått så bra resultat mot MFF. Det känns som att Häcken passar mig perfekt, jag är bra med bollen och gillar att spela upp på mittfältarna och sätta bollen mellan lagdelarna. Det känns suveränt att vara här.

Huvudpartner

Officiella branschpartners