Ungdom/bredd: Ledarvecka

I förra veckan gick BK Häckens årliga ledarvecka av stapeln på Hotell Quality Winn. Olika föreläsare, kopplade till temat ”Ledarskap och spelarutbildning”, stod i fokus för föreningens ledare och tränare.

Peter Gerhardsson som körde solo förra året hade hela bandorkestern med sig denna gång i form av Christian Lundström, Pontus Ekblom, Carl Persson, Mats Johansson och Leif Johansson där ledarteamet föreläste om ”Att leda team – utmaningar och möjligheter”. Föreläsningen blev väldigt uppskattad där Lundström berättade mer ingående om sin roll, Persson och Ekblom visade statistik på hur framgångrika laget varit på att haft nere antalet skador under årens gång, ”Moffa” berättade hemligheter från en utekväll i Nybro och Mats Johansson förklarade mer ingående om målvaktsträning och hur allt utvecklats sedan han kom till klubben 1991.

Även A-lagets idrottspsykolog, Rasmus Wallin Tornberg, gjorde entré och föreläste om utvecklingssamtal och individuella samtal med spelare. Ledarveckan fortsatte under torsdagen med Lasse Matilla som på ett konkret sätt berättade om utanförskap och spelarutveckling ur ett socialt perspektiv. Kvällen avrundades med Torbjörn Nilsson som med inlevelse pratade om ledarskap och spelförståelse, något som gick hem hos samtliga ledare.

– Vi har försökt att hitta föreläsare som stödjer temat för veckan. Det känns som vi lyckades med en bra mix av föreläsare. Det är också väldigt givande att ledarna får möjlighet att träffas mellan årskullarna i den här miljön och inte bara i träningskläder på Slättadamm, säger den nöjde ungdomansvarige Anders Wahrnberg.

Andrés Jimenez

Huvudpartner

Officiella branschpartners