2 – 2 mot Utsikten

Häcken avslutade sin försäsongsmatchning på svensk mark genom att spela 2 – 2 mot Utsikten på Valhalla. Häckens mål gjordes av Robert Lipovac och Joel Andersson.

Det var ett mycket ungdomligt Häcken med flera debutanter från start. Alexander Nadj vaktade målet, Jasmin Sudic spelade mittback och Robert Lipovac på topp i en match där Häcken förde spelet, Utsikten backade hem och inget lag skapade särskilt många målchanser de första 75 minuterna. Efter ungefär en halvtimme klackade Lipovac påpassligt in ledningsmålet efter ett inspel från Egzon Binaku. Utsikten skulle dock kvittera strax därpå på en straff som Nadj är sånär att stoppa men bollen smiter in under honom. 1 – 1 stod sig till halvtid i en chansmässigt jämn halvlek.

I andra halvlek skapades det några chanser inledningsvis – Lipovac är nära att dra in en retur på Sebastian Ohlssons skott och Nadj får göra två bra räddningar när Utsikten stack upp. Efter 60 minuter får Utsikten hörna och efter några tilltrasslade situationer drar Forsell in en rökare upp i nättaket. Ju längre matchen led, desto större blev Häckens övertag och 2 – 2 kom som ett resultat av samarbete mellan bröderna Andersson där Joel är den som får in bollen efter förarbete av Adam. De sista tio minuterna är det Häcken som skapar flera chanser, oftast via sin vänsterkant där Egzon Binaku kommer igenom flera gånger. Inbytte Daniel Krezic har flera bra chanser att avgöra matchen men Wibrån i Utsiktens mål står för flera viktiga räddningar.

2 – 2 står sig matchen ut och nu väntar träningsläger i USA innan det är dags för årets första tävlingsmatch. Häcken möter Östers IF den 25 februari.

(Bilden ovan är från matchen mot Varberg.)

Nadj
Sandberg – Sudic – Zuta
Arkivou – Pekalski – Binaku
Berggren – Ohlsson
Lipovac – Adam Andersson

Byten:
Arkivou – Joel Andersson
Sudic – Mukiibi
Lipovac – Krezic

Huvudpartner

Officiella branschpartners