JSM-Guld – Vad hände sedan? (del 2)

I oktober 2011 lyfte BK Häckens framgångsrika 92/93-kull JSM-pokalen mot skyn efter en makalös 4-1 finalseger på Valhalla IP över Kalmar FF.

Vad hände sedan med dessa talanger som bildade detta framgångsrika U19-lag?

Hampus Andersson – Var spelmotorn och låg bakom det mesta i anfallsväg från sin centrala position. Smart, fin spelförståelse och en vass högerfot bäddade för många poäng under 2011. Gick efter säsongen till GAIS där han stundtals var ordinarie som högermittfältare. Skrev på inför denna säsong för Ljungskile SK.

Axel Jakobsson – En skicklig defensiv mittfältare som ofta huserade i startelvan tack vare fin inställning, tuff i närkamperna och bra blick för spelet. Spelade sedan vidare för Kärra innan han anslöt till Torslanda IK inför 2014.

Nikola Ladan – En skicklig och teknisk mittfältare som i sina bästa stunder levererade högklassig underhållning. Skador under sista året satte tyvärr käppar i hjulet innan karriären fortsatte i Qviding FIF.  Ladan har under 2014 varit en tongivande spelare i detta lagbygge. Flyttade inför 2015 till Norge och Kvik Halden. 

Emilio Rossi –  Speedkulan och poängmaskinen på yttermittfältet som hade sin främsta spetsegenskap i en mot en-situationer. Dominerade oftast från sin kantposition. Efter U19 har fotbollsresan gått via Norrby till Lindome GIF.

Joakim Karlefeldt – Tillhörde en av de yngre spelarna i truppen. Offensiv och målfarlig mittfältare som till vardags spelar i moderklubben Sävedalens IF. 

Hampus Palmqvist – Inledde säsongen starkt och öste in mål i U19 samtidigt som anfallaren även fick chansen i U21. Gick något tyngre under hösten på grund av den hårda konkurrensen och spelar numera i Fässbergs IF. 

Hosam Aiesh – Ett av de största löftena som Akademin fått fram. Tog steget upp rekordtidigt och satte genast avtryck genom sin bländande teknik och heta temperament. Den offensiva mittfältaren, född 95, var i sina bästa stunder en av U21-lagets mest dominanta. Fick A-lagskontrakt och hann med ett inhopp i allsvenskan innan han lånades ut till Varbergs BoiS under hösten. Har inför 2015 värvats till hårdsatsande Österstund.

Erol Jusuf – Stark, målfarlig och träningsvillig spelare som haft tuff konkurrens på anfallspositionen under sina år. Jesper Westermark, Carlos Strandberg och Robert Lipovac har alla blivit skyttekungar. Jusuf spelar i dag i Torslanda IK och gör det med bravur. 

Jesper Westermark – Det största utropstecknet under 2011. Inledde säsongen som avbytare och fick kort därefter en fantastisk utveckling. Satte två baljor på 45 min under en U21-match mot IFK Göteborg och succén fortsatte under hela hösten där anfallaren öste in mål från alla håll och kanter. JW krönte sin framgångssaga med två mål i SM-finalen innan debuten i A-laget kom på Rambergsvallen några månader senare. Flyttade sedan till IK Oddevold där han röstades fram till ”Årets spelare” av supportrarna. Har inför 2015 värvats till Utsiktens BK.

Jörgen Wålemark – Efter succén under debutsäsongen som chefstränare med SM-guld och Gothia Cup-brons gick det tyngre året därpå. Efter en vår kantad av poängförluster radade laget upp enbart segrar under hösten – dock räckte inte denna starka upphämtning till SM-slutspel denna gång. Är i dag tränare för Varberg BoIS.

Steve Frank – Assisterande tränare som bidrog med glädje och trygghet i gruppen. Är i dag huvudtränare för Torslanda IK. 

Andrés Jimenez

Huvudpartner

Officiella branschpartners