Målfest mot Strikers

Det blev hela nio mål på 110 minuters spel i träningsmatchen mellan Häcken och Fort Lauderdale Strikers. Gunnar Heidar Thorvaldsson och Dardan Rexhepi gjorde två var och René Makondele, Nasiru Mohammed och Joakim Olausson varsitt.
– En del snygga mål och ett emellanåt bra passningsspel fick vi visa upp, återerövringsspelet såg också bra ut överlag, säger Peter Gerhardsson. Bra att nästan alla spelare fick mer matchträning också.

Hemmalaget Strikers, som precis inlett sin försäsong, inledde matchen aggressivt och pressade Häcken över hela banan. Gulsvart kunde dock spela sig ur pressen utan några större bekymmer men fick sällan till något etablerat tryck mot amerikanerna i inledningen. Det dröjde 15 minuter innan man skaffat sig en bra målchans, där Walid Atta sånär lyckats med en konstspark. Istället blev det René Makondele som var på plats efter ett inspel från höger och sköt in ledningsmålet några minuter senare. Två minuter senare högg Gunnar Heidar Thorvaldsson efter sjabbel från Strikers målvakt och lade kallt in 2 – 0.

Efter det följde en period med hafsigt ock slarvigt spel från båda lagen men med fem minuter kvar av första halvlek var det Thorvaldsson som avslutade ett vackert Häcken-anfall med att dra in sitt andra mål, även denna gång kom inspelet från Nasiru Mohammeds högerkant.

Strikers inledde även den andra halvleken aggressivt och skapade både en och två chanser utan att kunna överlista Peter Abrahamsson i Häckens mål. Men till slut uppstod från ingenstans ett friläge som betydde reducering till 3 – 1. Efter det tog Häcken mer tydligt kommandot i matchen och René Makondele fick från centralt läge fram en perfekt genomskärare till inbytte Joakim Olausson som kyligt överlistade målvakten från högerläge. 

Efter 75 minuter gjorde Häcken flera byten men det var en av startspelarna, Nasiru Mohammed, som fick kröna sin insats med ett mål när han högg på en stolpretur och vi hade vad som i branschen kallas för en femetta. Dardan Rexhepi hann med att göra både 6 – 1 och 7 – 2 innan domaren blåste av den tredje ”perioden”.

Nästa gång spelarna klär sig i matchdräkten är det på allvar (och med en till visshet gränsande sannolikhet även kallare) – cupmatch på onsdag mot Öster på Valhalla.

Abrahamsson
Arkivuo, Wahlström, Atta, Zuta
Samuel G, Pekalski, Simon G
Mohammed, Thorvaldsson, Makondele

44: Pekalski ut – Berggren in
45: Simon G ut – Olausson in
75: Arkivuo, Wahlström, Atta, Samuel G, Thorvaldsson, Makondele ut – Joel Andersson, Sudic, Sandberg, Ohlsson, Rexhepi, Jeremejeff in
90: Abrahamsson, Zuta, Mohammed, Ohlsson ut – Källqvist, Frölund, Binaku, Adam Andersson in.

Huvudpartner

Officiella branschpartners