Matchen mot Orlando City

BK Häcken mötte det nyblivna MLS-laget Orlando City FC på Orlandos träningsanläggning i Sanford. Matchen spelades över totalt 120 minuter och slutade 2 – 2, båda Häckens mål gjordes av Martin Ericsson.

Orlando, med brasilianska stjärnan Kaká i laget, startade matchen i högt tempo och fick även ett tidigt mål. Kaká drev igenom till vänster och lade in bollen snett inåt bakåt till en fristående medspelare som bara hade att raka in bollen. Efter det kom Häcken allt mer in i matchen och efter att Simon Gustafson blivit fälld fick gulsvart ett utmärkt läge. Martin Ericsson steg fram och skruvade in bollen i högra krysset och ställningen var kvitterad.

Häcken tog tag i taktpinnen och Orlando hade allt svårare att få tag i bollen, även om de skapade en och annan halvchans var det gulsvart övertag halvleken ut. Mohammed Abubakari kolliderade olyckligt och tvingades byta med Samuel Gustafson. Det konstaterades att han drabbats av en lindrig hjärnskakning.

Andra halvleks första 25 minuter tillhörde helt Häcken och Orlando hade stora problem att freda sitt mål. Samuel
Gustafson blev nedsparkad i straffområdet, märkligt nog utan åtgärd, Simon Gustafson var nära att tråckla in en
boll. Istället fick Thorvaldsson en straff som Martin Ericsson säkert förvaltade, då hade Orlando gjort nio (!)
byten några minuter tidigare.

Häcken fortsatte att kontrollera matchen och gjorde tre byten; Thorvaldsson, Simon Gustafson och Martin Ericsson gick ut – Jeremejeff, Sebastian Ohlsson och Makondele kom in. 2 – 1 stod sig halvleken ut och det blev en längre paus innan den halvtimmeslånga tredje ”perioden” drog igång. In kom Nadj i mål, Sudic, Atta, Mukiibi, Binaku, Berggren, Adam Andersson och Olausson. 

Spelet blev ganska böljande och oorganiserat, inget av lagen lade några fingrar emellan i närkampsspelet. Totalt fick Häcken ihop till sju gula kort under matchen, Orlando bara ett. Joakim Olausson fick på en fin halvvolley i krysset som målvakten gjorde en paradräddning på innan hemmalaget kunde kvittera på en hörna. Matchen slutade därmed 2 – 2 efter 120 minuters spel.

Huvudpartner

Officiella branschpartners