Oavgjort mot Florida Gold Coast

Häcken spelade oavgjort även i sin andra match på träningslägret i Fort Lauderdale. Motståndet den här gången stod Florida Gold Coast för, ett lag bestående av college-spelare. 
– Vi gjorde vissa saker bra idag, andra saker mindre bra, säger Peter Gerhardsson. Vi hade ett stort bollinnehav, framförallt i första halvlek, men vi borde fått bättre utdelning på det än vad vi fick.

Häcken inledde som sagt matchen på ett övertygande sätt och hade full kontroll över spelet ute på plan. Gold Coasts enda chans kom till efter att Walid Atta tappat bollen högt upp. Comebackande Christoffer Källqvist parerade dock rutinerat friläget. Häcken hade som sagt bollen högt upp men ”bortalaget” var bra organiserade och släppte inte till några ytor. Första halvleks bästa chans var en dubbelchans där först Alexander Jeremejeff sköt ett skott som räddades och på returen blev Joakim Olaussons avslut för löst så målvakten hann rädda.

I andra halvlek jämnades spelet ut allt mer och Häcken såg emellanåt ganska oorganiserat ut, även om man, som det heter, förde spelet. Dock var det härligt att se David Frölund göra årsdebut efter skada när han byttes in i halvtid. Med knappt 20 minuter kvar anföll Gold Coast med många spelare och trots att inbytte Alexander Nadj gjorde två bra räddningar var den sista på fel sida mållinjen. Med 0 – 1 i baken ökade Häcken tempot och det tog knappt två minuter tills kvitteringen kom. Egzon Binaku drev fram till vänster och satte in bollen som nådde Olausson som kyligt placerade in sitt första mål för Häcken. Ställningen 1 – 1 stod sig trots att Gold Coast fick en straff eftersom den satt i stolpen och gick ut.

Häckens XI:

Källqvist
Arkivou – Mukiibi – Atta – Binaku
Berggren – Olausson – Ohlsson
Adam Andersson – Jeremejeff – Makondele

45: Nadj, Sudic, Frölund, Thorvaldsson mot Källqvist, Arkivou, Atta och Jeremejeff
60: Albin Skoglund mot Adam Andersson
65: Samuel Gustafson mot Sebastian Ohlsson

Huvudpartner

Officiella branschpartners