PGs jubileum 50

2011 dök en ny följetång upp på bkhacken.se. En musiktokig huvudtränare hade fått en hel del utrymme i media kring musik och inte bara fotboll och intresset för Peter Gerhardssons musiktips växte. PGs sound föddes.

Sedan 2011 har PG presenterat 49 listor. Här är den 50:e och självklart vill vi bjuda på en jubileumslista. PG har gått igenom samtliga listor under dessa fyra år och plockat ut sina tio favoriter. Så här är de, de senaste årens absolut bästa låtar:

10. Markus Krunegård – Hell Yeah Norrtälje. Här blir han The War on drugs på svenska. Texten, frasering, stegring, attityd, ja ytterligare ett bevis på att denna artist kan fortsätta ta kliv. Öppningslåt på senaste turnén. I Uppsala rockade han sönder Regina teatern, ”det som händer när vi dör e att livet går vidare precis som förr”. Lev nu!! Yes lite Upplands vibbar är aldrig fel, nostalgivarning för mej som upplänning!

9. Ben Watt – Forget. Årets låt 2014 har hängt med länge under året. Klassisk Jackson Brownestyle, text och gitarrsolon, allt stämmer här!!! ”You can push things to the back ofyour mind, but you can never forget”.

08. My Morning Jacket – Victory dance. En låt som man hört förut men inte kan komma på var,det är genialiskt!!! Man tar det bästa och gör det till sitt eget, 2011 låt som vuxit enormt,  t o m använts i föreläsningar!!

07. Eels – Mistakes of my youth. Fullständigt förälskad i den här låten som nästan låter som en barnsång. Handlar om att gå vidare från de misstag man gör, hans hesa röst, sååååååååååå vacker sång, varför inte 1a? Ja man får bara ha en! Och nu 3 veckor in på 2015 så skulle den varit etta 2014

6. Ossler – Grisarna och flugorna. Årets liveartist ihop med Israel Nash 2013, Den här låten är bara så känslomässigt laddad att den berör in i märgen. Ossler är så viktig för Thåströms ljudmangel.

05. The National – I need my girl. Bara en av alla helt underbara låtar som finns på den här skivan, kolla Youtube  klipp med den här låten!! Bara ren kärlek 

04. Thåström – Beväpna dig med vingar- Den här låten har växt mest från ett av årets bästa album, stegring i absolut världsklass! Finns nog ingen bättre sångare med sån känsla.

03. Kevin Thistas Red Terror – Bats. Tidigt en utmanare till årets låt 2012 som höll och förstärktes enda in i mål, text och musik i en magisk symbios. Ganska ohotad 1a faktiskt! Här 3:a helt ohotad!

02. John Murry – Little coloured ballons. Helt ohotad 1:a 2013. Länge sedan en låt berörde mig så mycket. LäsUncut intervjun om John, hans liv. Den här låten! När en låt med en sån här livsupplevd text förmedlas med 100%känsla och äkthet så kan i alla fall inte jag hålla tillbaka tårarna. Helt ohotad 2 totalt.

01. Fountains of Wayne – A road song. Årets perfekta poplåt 2011,text, melodi, den bara sitter där!!! Texten handlar om hur det kan kännas att spela i ett rockband men kan också kännas så som tränare ibland när man reser land o rike runt, jagandes poäng o vinster.

Min jubileumslista hittar du här : PGs 50 

Tack för att ni hängt med i 50 listor. Nu siktar vi på 50 till!

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners