Simon Gustafson har förlängt!

Simon Gustafson har förlängt sitt avtal med BK Häcken t o m 2016. Den nyblivne A-landslagsmannen gör därmed som sin bror Samuel, som även han har förlängt. Simon kom till Häcken inför säsongen 2013 från Fässbergs IF och står noterad på 54 allsvenska matcher och 21 poäng (12 mål, 9 assist).
– Simon är en tongivande spelare för oss och har hela tiden varit tydlig med att han vill förlänga, så det här är resultatet av ett ömsesidigt intresse, säger Sonny Karlsson. Det är givetvis oerhört glädjande att han känner att han kan fortsätta utvecklas i vår miljö.

Debuten skedde i säsongspremiären 2013 i derbyt mot IFK Göteborg, Simons första allsvenska mål gjorde han 15 september i segermatchen mot Helsingborg. Då passade han på att göra två mål och en assist när skånelaget besegrades med 3 – 2. I januari blev det debut i svenska A-landslaget, Simon har även gjort flera U21-landskamper.
– Det känns jättebra att få förlänga med Häcken! Det är en fin klubb med alla möjligheter och en bra daglig verksamhet där jag kan fortsätta utvecklas, säger Simon. Det är viktigt för mig, om jag i framtiden går vidare, att klubben får ”sin del av kakan”. Jag är supernöjd! 

Huvudpartner

Officiella branschpartners