4 segrar – 7 målskyttar

Bollklubben Häcken har spelat fyra cupmatcher under 2015 och vunnit dem allihop. 2 – 0, 3 – 1, 4 – 2 och nu senast 3 – 1 ger 12 mål framåt och 4 insläppta. Sju spelare har hittills blivit antecknade i målprotokollet och vi tänkte ta tillfället i akt att skriva lite om dem inför morgondagens cupsemifinal.

Simon Gustafson, 4 mål
Uttagen i det U21-landslag som ska spela EM i sommar. Har visat upp en lysande form i de tre cupmatcher han spelat (skadad mot Huddinge) och gjort fyra mål samt två assist från sin offensiva mittfältsposition. Befäster sin position som en av landets bästa offensiva spelare alla kategorier.

Gunnar Heidar Thorvaldsson, 3 mål 
Den gamle målkungen har hittat målformen igen. Hoppade in i den avgörande gruppmatchen mot Mjällby och sköt in 3–1 samt spelade fram till Simon Gustafsons 4–2. I kvartsfinalen höll han sig först framme där bollen damp ner och skallade in kvitteringen innan han kombinerade med Leo Zuta och petade in 2–1. Orädd och hugger på allt i straffområdet.

Dardan Rexhepi, 1 mål
Har varit mycket bra i de matcher han spelat och kunde stå på två mål eftersom det visade sig i efterhand att 2 – 0 målet mot Öster styrdes in av ”D-Rex”. Konkurrerar med Thorvaldsson om forwardsplatsen och den konkurrensen är knivskarp. Nickmålet efter inlägget från Joel Andersson mot Huddinge var ren klass.

Nasiru Mohammed, 1 mål
Virvelvinden på Häckens högerkant ställer till problem för de flesta vänsterbackar, har i år visat prov på fint samarbete med omgivningen. Stort självförtroende, blir aldrig trött och lyckas krångla sig igenom de mest trängda lägen. Har även två assist.

Joel Andersson, 1 mål
Det finns säkert fler 18-åriga ytterbackar som gjort ett mål och två assist på sina två första tävlingsmatcher, varav en från start. Vi kan bara inte komma på någon. Hög energi, löpvilja, blick för spelet samt då målkänsla, inte att undra på att han är uttagen i Sveriges P19-landslag.

Samuel Gustafson, 1 mål
Har i år gjort det centrala mittfältet till sitt och fick en assist mot Norrköping. Lika bra fötter och spelförståelse som tidigare men har utvecklat duellspelet samt arbetsradien. Målet kom på tilläggstid mot Huddinge på en lysande passning från Jeremejeff. Uttagen i det ”yngre” U21-landslaget tillsammans med Häckens Simon Sandberg.

Mohammed Abubakari, 1 mål
Det känns som om ”Momo” spelat defensiv mittfältare i Häcken i flera år. Granithård, enorm arbetskapacitet och ypperlig spelförståelse. Målet kom på hörna mot Mjällby där han på något sätt lyckades spela fram sig själv.

Huvudpartner

Officiella branschpartners