Diego Lugano klar för BK Häcken

Den 34-årige uruguayanske mittbacken Diego Lugano blev idag klar för Bollklubben Häcken och kommer att göra sin första träning imorgon fredag klockan 10 på Gothia Park Academy. Träningen är öppen för press och allmänhet och kommer att följas av en presskonferens. Endast media har tillträde till presskonferensen.

Lugano tillhörde senast West Bromwich Albion i Premier League men var klubblös fram till att han skrev på för Häcken. Han är spelklar omedelbart.

Diego Lugano har tidigare i sin karriär företrätt Nacìonal i Uruguay, São Paolo i Brasilien, Fenerbahce i Turkiet, Paris Saint-Germain i Frankrike, Malaga i Spanien samt då West Bromwich Albion i England. Han har vunnit ligatitlar i Uruguay (2 ggr), Brasilien och Turkiet (2 ggr), vunnit Copa Libertadores samt FIFA Club World Cup med São Paolo och turkiska supercupen med Fenerbahce två gånger. I Champions League nådde han kvartsfinal med Fenerbahce 2008.

I sin senaste tävlingsmatch var Lugano lagkapten för Uruguay i landskampen mot Costa Rica i VM 2014. Uruguay har under Luganos tid vunnit Copa America (2011), kommit fyra i VM (2010) samt fyra i Copa America (2007). Han har gjort 95 landskamper.

Diego Lugano är den mest välmeriterade spelaren i Bollklubben Häckens 75-åriga historia.

Huvudpartner

Officiella branschpartners