”En biljardstöt” – Simon G. om landslagsmålet

Simon Gustafson gjorde 90 minuter och ett mål för Sveriges ”äldre” U21-landslag i landskampen mot Ryssland, Sverige vann matchen med 2 – 0. Landslaget, som förbereder sig för U21-EM i sommar där de hamnat i samma grupp som England, Italien och Portugal, har varit på träningsläger sedan förra veckan och besegrade även Serbien, då Häcken-spelaren gjorde ett inhopp. Landslaget får innehålla spelare födda tidigast -92, noterbart med det är att Gustafson är född -95 och var en av fyra allsvenska spelare i startelvan. Övriga spelar fotboll utomlands. Hemsidan fick en kort pratstund med målskytten efteråt, håll till godo!

Om matchen.
– Sett över hela matchen känns det som om vi är klart starkare än Ryssland. Framförallt första 30 spelar vi fokuserat och vi gör ett tidigt mål, John Guidetti på nick efter tre-fyra minuter. När vi gjort 2 – 0 tappar vi fokus lite grann men kontrollerar ändå matchen hela vägen. Vi gör en del byten i andra halvlek vilket får spelet att bli lite hackigt men, som sagt, vi visar att vi är det bättre laget.

Om lägret.
– Det har varit ett bra läger. Vi har inte kört så hårda fyspass eftersom det snart är premiär i Allsvenskan, men kroppen känns bara bra. Ett landslagsläger består ju av att man tränar, har teori och spelar match så det är ju en del dötid och lite risk för ”hotelldöd” men det har ändå fungerat riktigt bra känner jag.

Målet.
– Det är Viktor Claesson som spelar snett inåt bakåt från högerkanten och jag får till en biljardstöt med vänstern och målvakten hinner inte med. Det är alltid kul att göra mål!

Om Diego Lugano.
– Det är ju en jättehäftig värvning! När det kommer in en sån spelare får ju hela laget och klubben extra mycket uppmärksamhet och det är bara kul. Han har ett fantastiskt CV och med den erfarenheten han har kommer han att lyfta oss, helt klart.

Huvudpartner

Officiella branschpartners