Förlust i genrepet

Häcken förlorade sin sista träningsmatch innan den allsvenska premiären mot norska Vålerenga med  2 – 1. Häckens mål gjordes av Dardan Rexhepi på en ypperlig djupledsboll från Mohammed Abubakari, Vålerengas segermål kom på extratid. Diego Lugano gjorde debut för Häcken när han byttes in i andra halvlek.
– Vi spelar ganska bra idag första 60 minuterna, sen tappar både vi och matchen i struktur. Sammantaget en bra genomkörare mot ett bra lag inför Allsvenskan, sa Peter Gerhardsson efter matchen.

Första halvlek var en jämn och, om uttrycket tillåts, småtrevlig tillställning med chanser åt båda håll. Dardan Rexhepi sköt i insidan stolpen, gästernas Deshorn Brown nickade i ribban från nära håll och Jasmin Sudic var stenhård i duellerna. Kvaliteten på matchen sjönk dock så sakteliga allt eftersom matchen led. Häcken var lite piggare i inledningen av andra halvlek men kom inte närmare än ett skott över från Makondele. Istället fick Vålerenga till ett mönsteranfall på Häckens högerkant och kombinerade sig fram till ett ledningsmål genom Deshorn Brown. Bara någon minut senare slår Abubakari en smörpassning i djupled till Rexhepi som lobbar in kvitteringen. Strax efteråt gör de två en repris på målet men den här gången står Vålerengas målvakt i vägen och oavgjort står sig.

Båda lagen gör efter 65 minuter flera byten och Häckens nyförvärv Diego Lugano får göra sin debut i gulsvart i matchminut 73. Lugano fick bl a visa upp ett tillslag man inte ofta ser med en djupledsboll mot Rexhepi på 80 meter. Det är Häcken som för matchen under matchens sista femton minuter men det blir Vålerenga som gör mål. En minut in på övertiden spelar de sig igenom på Häckens högerkant och hittar in till Berre som får in segermålet.

Huvudpartner

Officiella branschpartners