Frågestund med Gerhardsson

På torsdagens årsmöte var det som traditionen bjuder öppen frågestund med Häckens chefstränare. En avslappnad Peter Gerhardsson inledde med att summera försäsongen och gruppspelet i Svenska Cupen som mycket bra och tillade att träningslägret i Florida varit oerhört bra. Han berättade att träningen justerats en aning jämfört med tidigare.
– Vi har i år ställt högre krav på spelarnas fysik. Vi vill se flera maxlöpningar och vara fysiskt starka och uthålliga, både som enskilda spelare och som lag, poängterade han.

Spelet med vad som kan beskrivas med trebackslinje använde man redan förra säsongen i hemmamatchen mot Gefle och det är något som kommer att fortsätta finnas i verktygslådan. De nya spelarna har höjt konkurrenssituationen, vilket i en fotbollstrupp alltid är av godo. Peter påpekade även att det är lika viktigt vilken ”slutelva” man använder i matcherna som vilken startelva. 

Han underströk även hur viktigt det är att laget är fokuserade i nuet och inte börjar tänka på att de ska spela på sin nya hemmaplan Bravida Arena till sommaren.
– På söndag ska vi vinna över IFK Norrköping på Gamla Ullevi och efter det handlar det för oss om att vinna på vår hemmaplan Gamla Ullevi hela våren. Det kommer självklart att bli fantastiskt den 5 juli när vi går in på vår nya fotbollsstadion men det tar vi då när den dagen kommer, sa Gerhardsson.

Häckens chefstränare uppmanade alla på mötet att hjälpa till med att dra folk till kvartsfinalen på söndag.
– Det kommer att bli underbart att verkligen dra igång 2015 inför vår hemmapublik, välkomna! avslutade han.

Huvudpartner

Officiella branschpartners