Gruppfinal i Svenska Cupen!

Från och med kl 14 på lördag handlar varje cupmatch bara om en sak – att vinna. Bollklubben Häcken tar emot Mjällby AIF på Valhalla i den sista avgörande gruppspelsmatchen i Cupen. Båda lagen står på två segrar vardera men eftersom Mjällby har bättre målskillnad måste Häcken vinna för att få spela kvartsfinal om en vecka.
– Vi har haft en bra träningsvecka, några skavanker, men så är det nästan alltid. Läget är att vi ska vinna matchen och det är helt normalt, man spelar inte fotbollsmatcher för att få oavgjort, säger Peter Gerhardsson.

Häcken inledde årets cupäventyr med att besegra Öster med 2 – 0 i vad som under långa perioder var en jämn match, målskyttar var Nasiru Mohammed (samt Dardan Rexhepi) och Simon Gustafson. Även i bortamatchen tre dagar senare, mot Huddinge, blev det tvåmålsseger med 3 – 1. Rexhepi, Joel Andersson och Samuel Gustafson gjorde målen.

Mjällby åkte visserligen ur Allsvenskan förra året och har blivit av med en del spelare men har både veteraner och unga talanger att fylla ut Anders Linderoths lag med. Faktum är att det var Mjällby som Häcken besegrade i förra årets U21-final på just Valhalla. De har målskillnaden 6 – 0 med sig (Häckens är 5 – 1) efter 4 – 0 mot Huddinge och 2 – 0 mot Öster.
– De är ett spelskickligt lag som vill föra matchen. Många bra unga spelare och en tränare som tillträdde i somras och ändrat hur de spelar jämfört med tidigare år. Ett bra fotbollslag, säger Peter Gerhardsson.

Endast segrarna från de åtta grupperna går vidare, kvartsfinalerna spelas efter att de fyra bästa lagen (poäng, målskillnad) får hemmaplan och lottas mot de fyra segrarna med minst poäng (eller målskillnad om samma poäng).

Avspark 14.00 på Valhalla
Entré: Ordinarie 40:- Ungdom t o m 12 år fri entré
Kom och kolla!

Kan du inte vara på plats på lördag för den avgörande gruppsspelsmatchen i Svenska Cupen kan du ändå följa den live.
HTV sänder matchen live här!

Huvudpartner

Officiella branschpartners