Häcken till semifinal!

Bollklubben Häcken besegrade IFK Norrköping i Svenska Cupens kvartsfinal med 3 – 1 efter två mål av Gunnar Heidar Thorvaldsson och ett av Simon Gustafson. Semifinalen mot IFK Göteborg spelas nu på lördag på Gamla Ullevi.
– Vi var inte riktigt på plats med vårt försvarsspel i första halvlek men vi stängde ner dom helt i andra, sa Mohammed Abubakari efter matchen. Vi är ett bra lag och när vi arbetar hårt och rätt som idag så kan vi också spela den fotboll vi vill.

Inledningen på matchen var avvaktande, gästerna Norrköping var inriktade på att spela tätt och inte släppa till ytor för Häcken. På första halvtimmen skapade hemmalaget tre chanser; en frispark från Simon Gustafson som räddas, en situation där Simon och Nasiru Mohammed kombinerar sig fram men målvakten avvärjer samt en hörna där Norrköpings målvakt räddar på mållinjen. Norrköpings enda chans blev det mål på. En elegant passning från Alexander Fransson friställer helt Traustasson som placerar in ledningsmålet.

Kvitteringen låter dock inte vänta på sig. En hörnvariant av Simon och Samuel Gustafson träffar Simon Sandberg på höften och när bollen till slut dimper ner är han där, Gunnar Heidar Thorvaldsson når högst och trycker in kvitteringen med huvudet. Resten av halvleken är jämn, vi noterade bl a när Emil Wahlström med totalt dödsförakt täckte ett stenhårt skott efter retur samt ett långskott som Peter Abrahamsson i det gulsvarta målet plockade.

Andra halvlek inleds på bästa sätt. Thorvaldsson driver framåt, släpper ut till en framstormande Leo Zuta som lägger tillbaka till Thorvaldsson som stöter in 2 – 1. Häcken fortsätter framåt. Samuel Gustafson får på ett skott som räddas av målvakt. Mohammed spelar fram Thorvaldsson som är sånär att öka på målskörden. Ett inspel från pigge Nasiru Mohammed når Simon Gustafson som klappar in 3 – 1, perfekt på halvvolley. Nicklas Bärkroth sticker upp för gästerna men hans skott går både utanför och över. Thorvaldsson skjuter igen men skottet räddas.

Norrköping försöker få igång ett tryck mot Häcken men det är det gulsvarta hemmalaget som kontrollerar matchen. 3 – 1 står sig matchen ut och Häcken är i semifinal i Svenska Cupen.

BK Häcken spelade matchen i svarta sorgeband för att hedra en av klubbens största genom tiderna. Målvakten Bengt Larsson som lämnade oss i förra veckan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners