Idrottsministern på GPA

Landets idrottsminister Gabriel Wikström besökte på onsdagen Gothia Park Academy, Häckens anläggning på Hisingen. Det var ministern själv som tog initiativet till besöket.
– Att han valde att besöka just BK Häcken har att göra med att vi har en så bred verksamhet. BK Häcken har hela spektrat – elit och bredd, herr och dam, Gothia Cup samt deltar i och driver projekt runtom i världen, säger Dennis Andersson.

Eftersom Wikström även innehar posterna som Folkhälso- och sjukvårdsminister fångade Häckens Projekt RUN hans intresse. Projektet, som startade 2005, syftar till att skapa intresse, öka kunskapen samt engagera skolbarn i fysisk aktivitet, för närvarande deltar 600 elever i årskurs 4 på Hisingen.

– Vi presenterade klubben, dess historia och våra evenemang och projekt, vi är ju långt ifrån bara Gothia Cup, och jag tror att det gjorde ett visst avtryck att en fotbollsklubb har ett så brett engagemang, fortsätter Dennis Andersson.

– En fråga vi diskuterade var om staten ska gå in och värva evenemang internationellt, där vår ståndpunkt är att man först och främst ska värna de evenemang man redan har. Det är svårt att slå Gothia Cup, oavsett vilket evenemang man pratar om. Vi bjöd in ministern att besöka Gothia Cup i sommar och ser fram emot att träffa honom igen då, avslutar Andersson.

På bilden (från vänster): Dennis Andersson, klubbdirektör BK Häcken, Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- samt idrottsminister & Göran Pregmark, vice ordförande BK Häcken

bkhacken.se

Huvudpartner

Officiella branschpartners