”Jag vill bara vinna”

Hemsidan fick en pratstund med Gunnar Heidar Thorvaldsson inför dagens derby. Han har gjort tre mål och en assist i Häckens två senaste matcher. Skönt för en forward, givetvis. ”Bra för självförtroendet” etc etc. Men nej. Självförtroende har han redan tillräckligt och det verkar orubbligt.
– Jag vet precis vad jag kan. Att det skulle ta ett tag att komma in i spelet i Häcken visste jag om, jag var inte tränad när jag kom. Det är jag nu. Och faktum är att jag bara vill vinna, säger islänningen. 

Så istället för att prata om hans egna ”form” blev det ett samtal om Häcken, derbyt och minnen av Europaspel. 

Om cupen.
– Vi har ett jäkla bra lag och vi har en fantastiskt bra chans att ta hem både min och klubbens första titel nu. Jag har spelat två cupfinaler och förlorat båda gångerna, det får vara slut med det nu. 

Om att möta Blåvitt.
– Jag minns en match, kanske 2011, jag gjorde mål på dem efter sju sekunder. ”Ragge” Sigurdsson missade en långboll, jag gick runt och lobbade över målvakten. Sen gjorde jag ett ”vanligt Gunnar-mål” också och bara petade in bollen. Det är alltid kul att möta IFK, mycket folk och tryck på läktarna. 

Om samspelet med lagkamraterna
– När jag vann skytteligan i Halmstad spelade jag ensam på topp och Dusan Djuric låg lite bakom, jag gjorde målen och han fick en massa assist. Det känns som vi kommit igång nu i Häcken, inte bara jag och Simon (Gustafson), även Nasiru (Mohammed). De två har spelat ihop i flera år och hittar redan varandra otroligt bra.

Om det hägrande Europaspelet
– Det är de matcherna man alltid kommer att minnas. 2005 slog vi ut Sporting Lissabon och fick möta Hertha Berlin och Sampdoria med lilla Halmstad. Det var fantastiskt, underbara matcher. Häcken slog ut Sparta Prag för två år sen, så det känns som om alla här i klubben vet vad som krävs. Men först ska vi krossa Blåvitt.

Huvudpartner

Officiella branschpartners