Landslagskollen: Joel Andersson i fokus

P19-landslaget inledde i förra veckan sin resa mot ett eventuellt EM-slutspel i Grekland. Dock grusades drömmen ganska fort efter 1-1 mot Litauen och sedan 2-0 förlust mot Belgien. Joel Andersson spelade 90 minuter i båda matcherna på högerbacken och gjorde det med bravur. Mot Belgien låg tyvärr Häcken-backen bakom självmålet som gav Belgien ledningen. I övrigt var dock Joel Andersson en av de allra bästa på plan den kvällen.

– Vi spelade bra fram tills självmålet. Sedan tappade vi energin även om vi kom ut i andra och spelade bra igen. Tyvärr får de in ytterligare ett mål och sedan var det kört, säger Joel Andersson som beskriver självmålet som en missuppfattning mellan honom och målvakten Sixten Mohlin.

Efter 1-1 mot Litauen var Sverige piskade att vinna mot Belgien för att fortfarande ha drömmen om EM intakt.

– Vi visste vad som krävdes och vi visste att vi kunde klara det, men tyvärr lyckades vi inte med vår uppgift, säger förbundskapten Claes Eriksson till förbundets hemsida.

I morgon väntar den sista matchen mot Ryssland.

Huvudpartner

Officiella branschpartners