Landslagskollen: Samuel, Simon och Simon i U21

Det yngre U21-landslaget spelade i fredags match mot Ryssland i ett regnigt Turkiet. Samuel Gustafson fick göra debut i den blågula tröjan när han byttes in i 67:e minuten mot Elfsborgs Arber Zeneli. Även Simon Sandberg fanns med i truppen, men blev kvar på bänken hela matchen. De blågula körde över ryssarna och vann med stabila 4-0.

– Passningsspelet blir bättre och bättre under hela matchen och efter dryga halvtimmen kommer också det första målet för vår del, säger den nytillträdde förbundskaptenen för det yngre U21-landslaget Jens Gustafsson till förbundets hemsida och fortsatte:

– 4-0 är bra, en skön första vinst med laget. Men det är det disciplinerade försvarsspelet som banar vägen för resultatet. Det tillåter att vi kan arbeta oss in i matchen och hårt arbete i kombination med att passningsspelet och offensiven blir bättre och bättre gör att vi vinner med 4-0.

Det ”äldre” U21-landslaget spelade landskamp borta mot Serbien. De blågula kunde vinna med 1-0 och levererade ett gott formbesked inför sommarens EM-slutspel.

– Vi visar bra kampvilja och lagmoral i en tuff bortamatch, på en extremt svårspelad plan. Vi tappar lite initiativ i andra halvlek, men vi tar framförallt med oss att vi skapar chanser och tar hem resultatet i en tuff match, säger förbundskapten Håkan Ericson till förbundets hemsida.

Simon Gustafson inledde på bänken och byttes in med tio minuter kvar av matchen.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners