Notiser och priser från Häckens årsmöte

Mötet inleddes med en parentation samt en tyst minut för nyligen bortgångne Häcken-legenden Bengt Larsson.

Årsmötets ordförande Seroy Ghazarian förklarade därefter årsmötet som öppnat.  Mötet hölls på St Jörgen Park Resort och i korthet gick Häcken något bättre än budget, mest beroende på försäljningen av Moestafa El Kabir under sommaren. Häckens ekonomi är fortsatt mycket god, det egna kapitalet uppgår till ca 60 miljoner kronor. Man budgeterar för att gå cirka två miljoner plus 2015. Här ska tilläggas att Häcken varken budgeterar med spelarförsäljningar eller tar upp spelartruppen som ett värde i balansräkningen.

Anders Billström v.VD på BRA Bygg valdes in som ny styrelseledamot och advokaten Siri Måretnsson från Delphi som suppleant.

Det delades även ut tre fina priser under kvällen: Västra Hisingen Basket mottog Sabine Söndergaards Hederspris för sitt engagemang i bl a Biskopsgården. Gamla Häckenpojkar utsåg lagkaptenen Martin Ericsson till Årets Spelare. Medlemmarnas pris till bäste spelare, Guldkängan, gick i år till Simon Gustafson. Peter Gerhardsson berättade om läget i truppen och målen med säsongen, något vi ber att få återkomma till i en senare text, han avslutade med att uppmana alla att komma till Gamla Ullevi och stötta laget i kvartsfinalen på söndag.

Häckens mål fram till och med 2018 formulerades i punktform:

  • Vi ska vara konkurrenskraftiga i toppen av Allsvenskan eller Svenska Cupen och därmed också kvalificerade för Europaspel.
  • Vi ska vara rankade som en av Sveriges fem bästa Akademier
  • Vi ska skapa Sveriges mest attraktiva arena i sin storlek. (Bygget av Bravida Arena går helt enligt plan och invigs 5 juli.)
  • Vi ska fördubbla sponsorintäkterna från 2012 (15 mkr) till 2018. (Budget för 2015 är på 20 mkr.)
  • Vi ska vara Göteborgs ledande förening på att utveckla pojk- och flickspelare (ur ett helhetsperspektiv).
  • Vi ska samla klubbens CSR-arbete* under ett paraply.

* CSR – Corporate Social Responsibility. Ett utryck för en organisations miljömässiga, sociala och etiska ansvar för samhället den verkar i. Som exempel kan nämnas Häckens engagemang ”Meet the world” i Congo Kinshasa och Congo Brazzaville, ett skolbussprojekt i samarbete med Unicef i Bolivia, projektet RUN på Hisingen och Kim Källström Trophy.

Huvudpartner

Officiella branschpartners