PGs sound #52

Här kommer en ny lista och jag är väldigt glad att Christian Lundström ville vara med. En sann vän och mycket bra arbetskamrat som också visar prov på bra musikkunskap. I sju år har han stått ut med mig. Inte bara i fotbollsnack utan även tvingats lyssna på den musik jag slänger på i vårt arbetsrum. Tack Crille!

Christian Lundström här – Mina snart 9 säsonger i BK Häcken som assisterande tränare gör Häcken till den förening som jag tillhört längst och som kommit närmast mitt hjärta. Som spelare hann jag med fyra olika allsvenska klubbar men tyvärr fick den ett tidigt slut vid 24 års ålder men det gav också möjlighet till en tidig start på min tränarkarriär.

Utanför fotbollen har jag på min fritid hunnit skaffa tre barn med min fru Weronica. Skulle jag få tid över så utmanar jag gärna de fysiska lagarna med bergsklättring eller annan äventyrlig aktivitet. Mina fem låtar ska jag ta från olika perioder av mitt unga liv.

Då jag är född 1977 så började min kontakt med musiken på 80-talet med pudelrocken. Det var genom min syster som köpte alla powerballadsinglar som jag kom i kontakt med alla dessa band så som Skid Row, White Lion, Scorpions, Def Leppard och Europe. Det hela slutade med att jag i slutet av åttiotalet permanentade mitt hår för att efterlikna Joey Tempest.

Det är historia nu och jag är glad att min äldre bror hade ett än större musikintresse och en skivsamling som jag började bläddra i för att finna mitt rätta jag och nummer 1 på min lista

1992 fick Grungemusiken sitt stora genombrott och för mig betydde den mycket när jag ensam valde träning när mina vänner valde annat. ”The Seattle´s Big Four” (Nirvana, Alice In Chains, Pearl Jam och Soundgarden) känner de flesta till. Vill lyfta fram två andra i låt 2 och 3 Nästa era skiljer sig från tidigare musik. Svenskt och för mig då lite gubbigt. Men jag föll vid en spelning i Bollnäs. Min första festival. Låt 4 får stå för min flytt till Göteborg som 16 åring ensam från lilla Söderhamn till då ganska stora Göteborg 60 mil bort. Låt 5 får stå för det jag lyssnar på idag.

1. Red Hot Chili Peppers – Suck my kiss. Från albumet Blood Suger Sex Magik. Funkigt och har tränat timtals till detta album.

2. Mother Love Bone – Chloe dancer/ Crown Of Thorns  Bandet är en föregångare till The Big Four och låten är egentligen två sammansatta låtar där Crown Of Thorns finns på albumet Apple medans Chloe dancer aldrig givits ut som en enskild låt. Sångaren Andrew Wood knarkade ihjäl sig innan första albumet Apple han släppas. Två av övriga bandmedlemmarna var senare med och bildade bandet Pearl Jam. Släpptes på EP 1989

3. Temple of the dog – Hunger Strike. Albumet med samma namn som gruppen är en tribute till ovan nämnda Andrew Wood och två av världens bästa sångare Eddie Vedder (Pearl Jam) och Chris Cornell (Soundgarden) som också skrev låten sjunger låten tillsammans. Chris Cornell var rumskompis med Wood.

4. Ulf Lundell – Kitsch (live). Från plattan Nådens år 1978 men jag lyssnade på den från albumet Maria kom tillbaka – Live

5. Ossler – Grisarna och flugorna. Såg tillsammans med PG, Pelle framföra denna låt live på Nefertiti. Låten har inte blivit detsamma som albumversion sedan dess. Så naket.

Tack Chrille. Här kommer min lista. Först ut fem låtar som inspirerade mig i USA på träningslägret:

6. Harry Chapin – Cats in the cradle, orginalet kommer från 1974 och denne Harry har jag allt på vinyl av, en sann historieberättare som i sina små novellsånger lyfter fram människan. spelades på radion i en av många bilturer.

7. Al Stewart – Year of the cat, mer katter åt folket, Chrille är ju hundägare och jag kattmänniska så här ytterligare en kattlåt som tillhör det bästa genom alla tider, många sköna solon, allt från blåst, akustisk gitarr till elgura!

8.  David Bowie – Everyone says ”hi”, lyssnade på hans samling en eftermiddagspromenad till Starbucks, den här låten från Heathen från 2002 stack ut lite x-tra

9. Styx – Come sail away, var på en konsert i USA. Dennis Deyoung körde Styxlåtar uppbackad av stråkorketser och band, mycket nostalgi som kanske hade platsat i Crilles pudelrockssamling!!

10. Mark Ronson – Uptown funk, den mest spelade låten på radio under träningslägret, även into låt till MIami Heat, mäktigt. Funk/disco som funkar än.

 Och så lite nytt. på svensk markm igen så blir det 5 nya på modersmålet:

11. Råd Kjetil Senza Testa ( Mattis Alkberg ) – Vem var du, Alkberg prat/väser fram texten till denna mycket märkliga låt, men ibland skönt att gå utanför ramarna!

12. Anders F Rönnblom – Hitchcock thriller, en av mina största favoriter genom åren som väver ihop ord på något märkligt sätt och får det att fungera, äldre man som fortfarande utvecklas , respekt!!

13. Viktor Olsson – Regn, en TAW inspirerad debutsingel som lovar gött, kan bli riktigt stort, vårromantiken trycker på!

14. Jonas Lundqvist – Vissa nätter, bra svensk pop, så är det bara

15.Conny Nimmersjö – Aldrig tyst igen, mäktig skiva från Bob Hund-Conny, en av årets bästa låtar hittils, text, punkigheten och inte minst den underbart skeva rösten, kommer inte missas live

( blev en Hund och två katter på listan Chrille ) 

Tack Christian för medverkan nu kör vi på så in 2015!!! Rock on!

Min Spotifylista hittar du här: PGs Sound

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners