U21: Förlust i derbyt

Häckens U21-lag förlorade sin match i U21-serien mot IFK Göteborg med 1 – 2, Häckens mål gjordes av Joakim Olausson. Häcken satte annars press på IFK direkt i inledningen och det är Joakim Olausson som är inblandad i det mesta framåt. Ett lurigt dykande skott från nästan ingen vinkel efter en minut, fint kombinationsspel med Alexander Jeremejeff där det är nära att Olausson sätter returen bland annat. Efter dryga tio minuter vinner han en duell utanför IFK:s straffområde och helt fri placerar han in ledningsmålet 1 – 0. Glädjen blir dock kortvarig, en förlupen långboll gör en IFK-spelare helt fri bara några minuter senare och det står helt plötsligt 1 – 1. Efter kvitteringen jämnar IFK ut spelet under en period och det känns som om det haglar gula kort åt båda håll. Sista tio i första halvlek tar Häcken så kommandot igen utan att komma närmare än Gustav Berggrens skott tätt utanför.

Även andra halvlek inleds bra av gulsvart men det är IFK som är fortsatt klart vassare framåt när de väl går till anfall. Jeremejeff får utgå med en lindrig fotskada efter en av många dueller. Efter 66 minuter har en IFK-spelare öppet mål men skjuter i insidan stolpen och ut. Direkt efteråt är det kalabalik i Häckens straffområde och bollen sitter i nät bakom en chanslös Christoffer Källqvist. 1 – 2 och blåvit ledning. Häckens bästa chans till kvittering är ett skott från Adam Andersson som räddas av en utespelare på mållinjen. Slutet på matchen blir rejält grinig och det delas ut ännu fler kort – två av dem är röda och båda ges till Häcken-spelare. Någon riktig forcering för kvittering blir det därmed inte med två man kort och IFK vinner matchen med två mål mot ett.

Källqvist, Sandberg-Sudic-Mukiibi (utv), Adam A-Berggren-Ohlsson(K)-Olausson-Binaku (Fezarid(utv)), Skoglund (Lipovac)- Jeremejeff (Krezic)

Huvudpartner

Officiella branschpartners