Utslagna ur cupen

BK Häcken förlorade derbyt mot IFK Göteborg med 3 – 1 i semifinalen i Svenska Cupen och är därmed utslagna. IFK tog ledningen med 1 – 0 i första halvlek via Ankersen, i början på andra gjorde samme Ankersen även 2 – 0, kort därefter fick Mohammed Abubakari sitt andra gula kort och Häcken fick spela med tio man sista halvtimmen. Lasse Vibe gjorde 3 – 0 innan Dardan Rexhepi snyggade till siffrorna med åtta minuter kvar.

Peter Gerhardsson valde att inleda matchen med ett 3 – 5 – 2 innan Häcken efter en kvart gick över till det mer invanda 4 – 3 – 3. Då hade redan Peter Abrahamsson gjort tre räddningar efter avslut av Vibe. För en kort stund kändes det som om Häcken tagit sig in i matchen, Nasiru Mohammed hade stora ytor ute på sin högerkant men svårt att få ut något av det. Då sköt Sören Rieks ett distansskott som touchade en framrusande Ankersen, vilket ställde Abrahamsson. Knappt tre minuter senare kom Häckens bästa chans i matchen – Simon Gustafson sköt i insidan stolpen och Thorvaldsson var sånär att hinna få in returen men avslutet täcktes till hörna. Resten av halvleken, och föralldel matchen, var IFK:s. Abrahamsson gjorde en kalasräddning på ett skott från Ankersen och Rieks prickade ribban efter en hörna.

Det hade gått fem minuter av andra halvlek när IFK kombinerar centralt och Ankersen lägger in 2 – 0. Mohammed Abubakari får sitt andra gula kort efter 60 minuter. 3 – 0 kommer efter att Vibe frispelats framför en övergiven Abrahamsson. IFK slår av på takten och Häcken får till en reducering via Dardan Rexhepi, Vibe hinner med att missa två bra lägen innan slutsignalen ljuder.

Huvudpartner

Officiella branschpartners