Akademin: Seger för U17

U17 tog sin första seger i årets Allsvenskan när laget hemmabesegrade Motala AIF. Nyförvärvet från Öis, Joel Mumbongo, debuterade och gav de gulsvarta en smakstart på matchen med sitt 1-0 mål i 13:e minuten – ett resultat som skulle stå sig halvleken ut.

I andra kom hemmalaget ut med ny energi och inbytte Atakan Kinali kunde sätta dit 2-0 innan David Di Lieto gjorde 3-0 i 78:e minuten. Joackim Åberg faställde slutresultatet till 4-0 i sista minuten och gav de gulsvarta årets första trepoängare.  U17 spelar sin nästa match på söndag där ett hett derby borta mot GAIS väntar med avsparkstid 14.00.

U19 hade en tuff bortamatch på Borås Arena mot IF Elfsborg under lördagen. Adam Andersson gav Hisingens stolthet ledningen efter 19 minuter och bortalaget hade bra kontroll resten av halvleken. I andra vände matchen och Elfsborg kom ut som ett nytt lag. Christopher Mc Vey kvitterade innan publiken hunnit sätta sig ner efter pausen och ett olyckligt självmål från Bollklubben gav boråsarna ledningen i 58:e. Hemmalaget trummade på och ökade även på sin målskörd via Rasmus Rosenqvist , Oscar Berntsson och Sebastian Loyola innan Robert Lipovac reducerade till 5-2. Därmed var BK Häcken första förlust i årets Allsvenska ett faktum. På lördag väntar ny match hemma på GPA mot FC Trollhättan.

Startelvan U19: Patat; Falkenby; Don P – Gustafson – Ferazit; Andernil – Berggren; A Andersson – Skoglund – Sana; Lipovac.

Huvudpartner

Officiella branschpartners