Akademin: U19 segrade borta mot Falkenberg

U19 följde upp förra helgens premiärvinst med 3-1 över Mjällby med att möta Falkenbergs FF på bortaplan.

Albin Skoglund gav för dagen sitt vitklädda Häcken ledningen med 1-0 efter 36 min. Falkenberg replikerade dock omgående via Jesper Jensen några minuter senare. Många trodde att 1-1 skulle stå fram till halvtid, men då dök förra säsongens skyttekung, Robert Lipovac, upp och noterade 2-1 till Bollklubben strax innan pausvilan.

I andra har gästande BK Häcken en period i matchen som avgör hela tillställningen. Adam Andersson gör 3-1 innan Daniel Krezic punkterar matchen med 4-1 några minuter senare. Falkenberg tröstmålar i slutet av matchen via Joel Eliasson.

Hisingens stolthet har nu sex poäng av sex möjliga och toppar tabellen efter två omångar. I nästa omgång väntar IF Elfsborg på Borås Arena på lördag med avspark 14.00

Startelvan: Lucena; Falkenby – Don P – Gustafson – Ferazit; Berggren – Andernil; Sana – Skoglund – Krezic; Lipovac. 

U17 har inlett säsongen med två förluster. I premiären hade laget 2-0 hemma mot IFK Norrköping innan bortalaget vände till 3-2. I den andra omgången blev det förlust borta mot Limhamn/Bunkeflo med 4-1. Nya tag väntar för våra juniorer när de möter Motala AIF på söndag hemma på GPA.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners