Allsvensk Premiär!

Bollklubben Häcken blir först ut i årets Allsvenska när de tar sig an Hammarby IF på Tele 2 Arena med avspark kl 14.00 på påskafton. Det kommer att ske inför fullsatta läktare när Hammarby gör comeback i landets högsta serie efter fem säsonger i Superettan. Man får alltså gå tillbaka till 2009 för att hitta det senaste mötet lagen emellan, då slutade det 1 – 0 till Häcken i vad som skulle visa sig bli den sista allsvenska matchen på Söderstadion. Det var Vinicius Lopes som prickade in bollen bakom en debutant i Hammarbys mål, Johannes Hopf.

Bollklubben Häcken har laddat inför premiären med en träningsvecka där även de fyra U-landslagsmännen Simon och Samuel Gustafson, Simon Sandberg och Joel Andersson hunnit med två pass. På frånvarolistan finns Walid Atta och Kari Arkivuo. 

I Häckens senaste tävlingsmatch blev det torsk mot IFK Göteborg i Svenska Cupens semifinal. På de fem cupmatcherna i år gjorde sju spelare mål och målskillnaden slutade på 12-7. Simon Gustafson gjorde 4 mål (samt blev målskytt för Sverige i landskampen mot Ryssland), Gunnar Heidar Thorvaldsson tre och Dardan Rexhepi, Nasiru Mohammed, Samuel Gustafson, Joel Andersson och Mohammed Abubakari varsitt.

Häckens matchtrupp: Källqvist, Abrahamsson (mv). Frölund, J. Andersson, Wahlström, Lugano, Sandberg, Sudic, Zuta (backar) Abubakari, Simon Gustafson, Ohlsson, Samuel Gustafson, Ericsson, Olausson, Mohammed, Makondele, Thorvaldsson, Rexhepi (mittfält och forwards)

Motståndarkollen – Hammarby IF
Att ”Bajen” är tillbaka i landets högsta serie har väl knappast undgått någon. När det gäller publikintresse och allmän medial uppståndelse är det bara AIK, Malmö FF och till viss del IFK Göteborg som kan konkurrera. Biljetterna till premiärmatchen mot BK Häcken är slutsålda och tränaren Nanne Bergstrand och lagkaptenen Kennedy Bakircioglu syns överallt.

Just Nanne Bergstrand hade en stor del i Hammarbys framgång i förra årets Superetta, dessutom har han plockat in tre spelare från sin förra klubb Kalmar FF. Det senaste nytillskottet från Kalmar FF, Solheim, är norrman, liksom fyra av hans lagkamrater. Klubben förstärkte även inför sin första allsvenska säsong sedan 2009 med Oliver Silverholt (Halmstads BK), isländske Saevarsson (Brann), Måns Söderqvist (Kalmar) och Philip Haglund (IFK Göteborg).

I år vann Hammarby sin grupp i Svenska Cupen, före bl a AIK, innan det blev respass mot Elfsborg.

Ovan nämnde Hopf vaktar målet, Haglund spelar mittback, nyttige Johan Persson sliter hårt på det centrala mittfältet och längst fram jagar Söderqvist och Linus Hallenius. Hammarbys centrala punkt utgår dock till vänster på mittfältet – Kennedy Bakircioglu är fortfarande en av landets skickligaste spelare även om han hunnit bli 34 år. Mycket säker på fasta situationer och har en fantastiskt känslig högerfot.

Huvudpartner

Officiella branschpartners