Årets första seger!

I en match som var betydligt mer kampfylld än vad den var välspelad kom äntligen gulsvarta Häckens första seger i årets Allsvenska. På bortaplan mot Kalmar stod matchen och vägde länge, länge, men så hittade Simon Gustafson fram till Dardan Rexhepi som frispelade Martin Ericsson som överlistade Ole Söderberg i Kalmar-målet efter dryga 80 spelade minuter. Och det var inte  bara segerbristen som åtgärdades – för första gången i år höll även Häcken det egna målet fritt från påhälsning.

Matchen fick en otäck start när Thorvaldsson kolliderade olyckligt redan efter tre minuter och tvingades byta med Dardan Rexhepi en stund senare. Det var annars Kalmar som hade bollinnehavet medan Häcken skapade målchanserna under den första halvleken. De två bästa chanserna var Häckens – först drog Martin Ericsson ett skott som tippades i ribban och över, sedan vände Samuel Gustafson runt i straffområdet men avslutet räddades av Söderberg. Kalmar spelade sig som sagt inte fram till många chanser men satsade stenhårt på fasta situationer med sina många långa spelare, dock kunde den gulsvarta backlinjen med benägen hjälp av en frenetiskt arbetande Ivo Pekalski med flera hålla de rödklädda stången.

Andra halvlek liknade i mångt och mycket den första men nu kom även lägena för Kalmar. Thorbjörnsson drar på från nära håll på halvvolley men Källqvist blockar det tunga skottet. En pigg Nasiru Mohammed är i princip överallt på planen och får på ett skott utanför, Simon Gustafson har även han ett bra läge. Inbytte Pär Eriksson får en chans ur snäv vinkel som Källqvist stoppar med pannan. Strax efteråt är det oerhört nära att Kalmar tar ledningen. Källqvist ska dra iväg ett hemåtpass när bollen studsar över hans fot, går i insidan stolpen och ut där ”Krickan” tack och lov hinner före den framrusande Kalmar-spelaren.

Istället driver Simon Gustafson fram från höger innerposition, hittar Rexhepi som lägger fram för en framrusande kapten Ericsson som iskallt placerar in ledningsmålet vid stolpen. 1 – 0 till Bollklubben med mindre än tio minuter kvar. Kalmar har flera chanser utan att lyckas överlista Källqvist innan Emin Nouri får sitt andra gula kort och blir utvisad, Häcken tar därmed sin första trepoängare för året.

Huvudpartner

Officiella branschpartners