BK Häcken mot IFK Norrköping

Bollklubben Häcken tar på självaste Valborgsmässoafton emot IFK Norrköping på Gamla Ullevi i Göteborg. Båda lagen kommer från vinster i sina senaste matcher – Norrköping slog Gefle med 4 – 1 medan Häcken som bekant betvingade Kalmar FF med 1 – 0. 
– Det gäller att ta med den där känslan vi har haft i laget senaste matcherna, att vi behåller aggressiviteten och löpviljan vi visat, säger lagkaptenen Martin Ericsson.

Det är två lag som för att vara såhär tidigt på säsongen har ovanligt bra koll på varandra – de möttes så sent som 15 mars i kvartsfinal i Svenska Cupen. Även då var spelplatsen Gamla Ullevi, segrare då blev Bollklubben med 3 – 1 efter två gulsvarta mål av Gunnar Heidar Thorvaldsson och ett av Simon Gustafson. Just Thorvaldsson är för övrigt helt återställd efter smällen han fick mot Kalmar där han tvingades byta tidigt. Annat noterbart från Kalmar-matchen var att det var Häckens första hållna allsvenska nolla, inte bara i år, utan på 17 matcher – samt att Simon Sandberg gjorde sin första start som högerback i karriären.

I förra årets möten vann Häcken i hemmapremiären med 2 – 0 efter mål från Martin Ericsson och Moestafa El Kabir, i returen blev det  0 – 0 på Idrottsparken i juli.

Matchtruppen:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Sudic, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Sandberg 
Mittfält: Simon Gustafson, Pekalski, Abubakari, Ohlsson, Ericsson, Mohammed, Samuel Gustafson, Makondele
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson, Jeremejeff

Avspark är 17.00 på Gamla Ullevi med fritt inträde för ungdomar under 18 år.

Huvudpartner

Officiella branschpartners