DERBY!

Bollklubben Häcken tar emot IFK Göteborg på Gamla Ullevi i Allsvenskans fjärde omgång. Det gulsvarta hemmalaget har en förlust och två oavgjorda med sig in på planen när Stefan Johannesson blåser igång matchen klockan 17.30. Tillsammans tar de sig an ett Blåvitt med två segrar och en förlust i ryggen.

Utan att veta säkert tror hemsidan att om Peter Gerhardsson fick välja en halvlek av årets allsvenska som ett skolexempel på hur han vill att hans mannar ska agera tillsammans ute på planen så blir det den senaste. Den andra halvleken på bortaplan mot GIF Sundsvall var en veritabel belägring av motståndarnas straffområde i drygt 40 minuter där hemmalagets första avslut (i halvleken) kom i matchens 87:e minut. Det är absolut berättigat att peka på att gulsvart trots det massiva spelövertaget bara gjorde ett mål, samt att Sundsvall kvitterade i den 90:e minuten, men spelmässigt lovade det ändå väldigt gott. Det är när Häcken agerar som en enhet som man är som starkast.

Vilket behövs mot ett Blåvitt som trots att man åkte på stryk mot regerande mästarna Malmö FF på Gamla Ullevi senast sett väldigt stabila ut i säsongsinledningen och har en riktigt vass dansk kedja med Rieks, Vibe, Mikkelsen och Ankersen längst fram.

Som vanligt är fotbollen väldigt enkel – flest mål vinner.

Häckens derbytrupp:
Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Lugano, Sudic, Zuta, Wahlström, Arkivuo, Joel Andersson
Mittfältare: Pekalski, Simon Gustafson, Ericsson, Makondele, Mohammed, Olausson, Samuel Gustafson, Ohlsson
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson

* * *

Biljetter köper du enklast på ticnet.se.

Priser:
Sittplats: 70 – 200:-
Sitt / Stå klacksektion: 50 – 160:-

BK Häckens klack benämns ”hemmaklack” på ticnet.se och platserna är på sektion L5 / N5

IFK Göteborgs klack benämns ”bortaklack” på ticnet.se och platserna är på sektion B / A / O

Förköpsbiljetter är både billigare och köfria. Köp din biljett HÄR

Årskort Bredd / Ungdom BK Häcken:
Mot uppvisande av kort erhålls matchbiljett vid vår monter entré 5

Kampanjbiljetter hämtas vid vår monter vid entré 5. Tänk på att ha ditt ordernummer / värdebevis till hands

Varmt välkomna på derbyfest!

Huvudpartner

Officiella branschpartners